expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9.10.12

Τα αγάλματα στο Νησί του Πάσχα… »περπατούν»!



Perierga.gr - Τα αγάλματα στο Νησί του Πάσχα... ''περπατούν''!









Αποτελούσε πάντα ένα μυστήριο πως οι αυτόχθονες της Νήσου του Πάσχα, ενός από τα νησιά της Πολυνησίας, κατάφεραν να μετακινήσουν τα 887 τεράστια πέτρινα κεφάλια, τα επονομαζόμενα Μοάϊ, που κοιτούν προς τη θάλασσα και καλύπτουν μεγάλο μέρος του νησιού.
Τα Μοάϊ, ύψους τουλάχιστον 10 μέτρων και βάρους 80 τόνων, χρονολογούνται ανάμεσα στο 1250 και 1500 και αποτελούν ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα.
Από την ανακάλυψη της Νήσου του Πάσχα το 1722, από τον Ολλανδό θαλασσοπόρο Γιάκομπ Ρόγκεβεν, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι του νησιού, κατάφεραν να μεταφέρουν τα θεόρατα αγάλματα στις κορυφές του νησιού, ενώ διάφορες θεωρίες μεταφυσικού περιεχομένου έχουν διατυπωθεί γύρω από το θέμα.
Την απάντηση έρχονται να δώσουν οι επιστήμονες Hannah Bloch και Carl Lipo, οι οποίοι κατασκεύασαν ένα πιστό αντίγραφο του αγάλματος και με τη βοήθεια τριών ομάδων που είχαν δεμένο το άγαλμα με σχοινιά, το μετέφεραν όρθιο σε χωμάτινο δρόμο της Χαβάης.
Έτσι απέδειξαν ότι τα αγάλματα, τα οποία πιθανά κατασκευάστηκαν στο λατομείο που βρίσκεται στις ακτές του νησιού, μπορούσαν να μεταφερθούν όρθια μέχρι τη σημερινή τους θέση, χρησιμοποιώντας πρωτόγονα μέσα.
Η διαπίστωση αυτή έρχεται δώσει μια επιστημονική απάντηση στους ισχυρισμούς των ντόπιων πως »τα αγάλματα έχουν όντως πόδια και περπατούν», όπως δήλωσε στο National Geographic ο 25χρονος Suri Tuki.
πηγή: news247.gr


Τα 10 πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο!



Μπορεί στα «συμβατικά» μουσεία του κόσμου να θαυμάζουμε εκπληκτικά και σπάνια έργα τέχνης διάσημων ζωγράφων, γλυπτών και άλλων καλλιτεχνών, μαθαίνοντας έτσι λεπτομέρειες για τις εποχές που δημιουργήθηκαν και θαυμάζοντας -κατ’ επέκταση- το μεγαλείο της ανθρώπινης δημιουργικότητας, όμως στα… ασυνήθιστα μουσεία του κόσμου μπορούσε να δούμε εκ των έσω την… παραξενιά των ανθρώπων. Αν, λοιπόν, βαρεθήκατε την… αρχαιολογία κάντε νοητά μια βόλτα στα 10 πιο αλλόκοτα μουσεία του κόσμου…

1. Μουσείο Παπουτσιών, Τορόντο, Καναδά (Bata Shoe Museum)


perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου! 


Για τους φανατικούς λάτρεις των υποδημάτων αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία! Το Μουσείο στεγάζει μια συλλογή 10.000 και πλέον υποδημάτων, με πάνω από 4.500 χρόνια ιστορίας: από τα αρχαία αιγυπτιακή σανδάλια και τα τελετουργικά παπούτσια aladeros του 15ου αιώνα από το Περού μέχρι τα γαλλικά τσόκαρα του 19ου αιώνα με τα οποία οι αγρότες σύνθλιβαν τα κάστανα και τα πρώτα μοκασίνια του 20ού αιώνα, η… μόδα των παπουτσιών καλά κρατεί!

2. Μουσείο Υπονόμων, Παρίσι, Γαλλία (Sewer Museum)


perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου! 


Σίγουρα, οι ταξιδιώτες συρρέουν στο «Λούβρο» και στον Πύργο του Άιφελ, αλλά υπάρχει, επίσης, ένα λιγότερο συμβατικό μουσείο στη γαλλική πρωτεύουσα: το «Μουσείο Υπονόμων» άνοιξε για το κοινό το 1867, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μπουν στις σήραγγες των υπονόμων κάτω από το Παρίσι, μαθαίνοντας απόπρώτο χέρι την ιστορία αλλά και τη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος της πόλης.

3. Μουσείο Μαγισσών, Κορνουάλη, Αγγλία (Museum of Witchcraft)


perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου! 


Ο καθένας, έστω κι αν δεν ενδιαφέρεται πολύ για τις… μάγισσες και τα μαγικά φίλτρα, οφείλει να επισκεφθεί το «Μουσείο Μαγισσών» στην Κορνουάλη, καθαρά από περιέργεια! Άνοιξε το 1951 από τον Cecil Williamson, περιλαμβάνοντας στις τάξεις του τη μεγαλύτερη… μαγική συλλογή στον κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν την ιστορία αλλά και την πρακτική της μαγείας ανά τους αιώνες, παρατηρώντας αντικείμενα, όπως το βωμό μιας μάγισσας ή το σπαθί ενός μάγου, ή επιλέγοντας ένα από τα 3.000 βιβλία που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του.

4. Βρεατανικό Μουσείο Χλοοκοπτικών Μηχανών, Merseyside, Αγγλία (British Lawnmower Museum)


perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου! 


Οι καλύτερες χλοοκοπτικές μηχανές, οι χλοοκοπτικές μηχανές των πλούσιων και διασήμων αλλά και μερικές από τις ακριβότερες στον κόσμο υπάρχουν στο Βρετανικό Μουσείο Χλοοκοπτικών Μηχανών που εδρεύει στο Merseyside της Αγγλίας. Με περισσότερες από 250 χλοοκοπτικές μηχανές, το μουσείο αυτό αποτίνει φόρο τιμής στον… κήπο, στην κηπουρική τέχνη αλλά και στη χλοοκοπτική μηχανή που εφευρέθηκε το 1830 από τον Edwin Beard Budding.

5. Μουσείο με Καπάκια Τουαλέτας, Τέξας, Ηνωμένες Πολιτείες (Toilet Seat Museum)


perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου! 


Ο Smith Barney είναι ένας συνταξιούχος υδραυλικός ο οποίος μετέτρεψε τη λεκάνη της τουαλέτας (το καπάκι, συγκεκριμένα!) σε… έργο τέχνης για πάνω από 30 χρόνια! Περισσότερα από 1.000 καλύμματα λεκάνης, περίτεχνα διακοσμημένα, μονόχρωμα, με περίεργα σχήματα και σχέδια εκτίθενται στο Μουσείο, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν ένα από τα πλέον απαραίτητα… καθίσματα του ανθρώπου ανά τους αιώνες.

6. Ramen Museum, Οσάκα, Ιαπωνία


perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου! 


To ramen είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο με κρέας ή ψάρι, το οποίο συνοδεύεται συνήθως με noodles. Με άπειρες συνταγές και άλλες τόσες παραλλαγές στα υλικά που χρησιμοποιούνται, το ramen έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Momofuko Ando αποφάσισε να δημιουργήσει το ομώνυμο μουσείο, παρουσιάζοντας τις γνωστές έως σήμερα γεύσεις. Το μουσείο διαθέτει ολοκληρωμένη κουζίνα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν ramen και noodles της επιλογής τους.

7. Μουσείο Αλατιέρας & Πιπεριέρας, Τενεσί, Ηνωμένες Πολιτείες (Salt & Pepper Shaker Museum)


perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου! 


Πάνω από 20.000 σετ αλατιέρας & πιπεριέρας, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται από το 1500, εκτίθενται σε αυτό το αλλόκοτο μουσείο. Ο Andrea, ιδιοκτήτης του Μουσείου, είναι αρχαιολόγος, ο οποίος, γοητευμένος από την ιστορία που υπάρχει πίσω από τα εν λόγω αντικείμενα οικιακής χρήσης, αποφάσισε μερικά χρόνια πριν να παρουσιάσει δημόσια την απίθανη συλλογή του.

8. Μουσείο Μολυβιών, Keswick, Αγγλία (Cumberland Pencil Museum)


perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου! 


Σύμφωνα με το μύθο, μια τεράστια καταιγίδα του 1500, η οποία ξερίζωσε πολλά δέντρα στο Cumberland, έγινε η αιτία για να ανακαλυφθεί ο γραφίτης! Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής χρησιμοποίησαν το γραφίτη για να «σημαδέψουν» τα πρόβατά τους, και έτσι ξεκίνησε η βιομηχανία μολυβιών στην περιοχή. Το Μουσείο ξεναγεί τους επισκέπτες στην ιστορία του μολυβιού, ενώ διαθέτει στους χώρους του το μεγαλύτερο μολύβι στον κόσμο, ύψους 8 μέτρων και βάρους 984 κιλών!

9. Μουσείο Κατασκοπείας, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ (Spy Museum)


perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου! 


Αφιερωμένο σε διάσημους κατασκόπους του κόσμου και στα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στις αποστολές τους. Από γυαλιά με κρυφές κάμερες και στιλό-περίστροφα μέχρι αναπτήρες-φωτογραφικές μηχανές και κραγιόν-πολυεργαλεία, το Μουσείο παρουσιάζει όλα εκείνα τα gadgets που μετατρέπονται εύκολα και γρήγορα σε φονικά όπλα, απαραίτητα εργαλεία σε διάφορες… επικίνδυνες αποστολές και σίγουρα αυτά που βρίσκει κανείς στις… τσέπες του Τζέιμς Μποντ.

10. Μουσείο Γάτας, Κουτσίνγκ, Μαλαισία (Cat Museum)


perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου! 


Στη Μαλαισία, η γάτα θεωρείται ζώο που φέρνει τύχη και, καθώς η πόλη Κουτσίνγκ φέρει το προσωνύμιο «The City Cat» (σ.σ. «Η Πόλη της Γάτας»), δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει το ομώνυμο Μουσείο.  Αποτελώντας ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, οι λάτρεις της γάτας μπορούν να απολαύσουν 2.000 εκθέματα, έργα τέχνης και αγάλματα από όλο τον κόσμο: από μια αιγυπτιακή τεράστια γάτα, μέχρι είδη Hello Kitty!

www.perierga.gr 



Τα 10 καλύτερα beach bars στον κόσμο...



Το ποτό στο χέρι και τα πόδια βυθισμένα στην άμμο: τα beach bars που ακολουθούν έχουν κάνει το συγκεκριμένο «άθλημα» επιστήμη σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη…

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε φυσικά, να λείπει από μια τέτοια λίστα και η Κάλυμνος εκπροσωπεί επάξια τη χώρα μας στο αφιέρωμα του CnnGo στα καλύτερα beach bars του κόσμου. Ιδού τα 10 καλύτερα, με αντίστροφη σειρά, όπως τα παρουσίασε και τα αξιολόγησε το διεθνές site.

10. Doyles on the Beach, Watsons Bay, Αυστραλία

Πιθανότατα το παλιότερο beach bar στον κόσμο, το συγκεκριμένο οικογενειακής ιδιοκτησίας μπαράκι πρωτοάνοιξε τις πύλες του το 1885. Μια βάρκα φέρνει τους επισκέπτες σε ένα τμήμα αμμώδους παραλίας, όπου μπορούν να δοκιμάσουν fish and chips (το γνωστό αγγλικό ψάρι με τηγανιτές πατάτες), την ώρα που θαυμάζουν το πανέμορφο πανόραμα του λιμανιού του Σύδνεϋ.

Δεν είναι μέρος για ξενύχτι, πρόκειται περισσότερο για ένα μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε μπύρα, κρασί, θαλασσινά μέσα σε ένα αμμουδερό και καλοκαιρινό περιβάλλον, παρά για ένα κλασικό μπαρ για ξεφάντωμα και κοκτέιλ. Πληροφορίες: www.doyles.com.au .

9. The Fish and Rhum Shack, Μαυρίκιος



Αρκετά ρουστίκ με φωτισμό από φανούς, μολονότι το μέρος όπου βρίσκεται είναι σικ θέρετρο. Ο ήχος των κυμάτων που σκάνε στον κοραλλιότοπο μπορεί να συγκριθεί μονάχα με τους ρυθμούς των χορευτών Sega του Μαυρίκιου που φτάνουν εκεί τη νύχτα.

Το ρούμι είναι τοπικής απόσταξης, η μπύρα βγαίνει απευθείας από το ζυθοποιείο της περιοχής, ενώ το μενού του μπάρμπεκιου είναι απολύτως συνδεδεμένο με την ψαριά της προηγούμενης μέρας και τα αποθέματα της πρωινής αγοράς. Πιο... Μαυρίκιος δε γίνεται! Πληροφορίες:http://shantimaurice.com/culinary-experience/fish-and-rhum-shack/

8. Beach Tree Bar, Four Seasons Resort, Χαβάι, ΗΠΑ



Ξεχάστε αυτά που ξέρατε για τα μπαράκια του Four Season. Αυτό το χαλαρό υπαίθριο φαγάδικο είναι ταυτισμένο με την άμμο και βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από τις όχθες του ωκεανού.

Πέρα από την εκπληκτική θέα του ηλιοβασιλέματος και την αψιδωτή οροφή, το Beach Tree Bar απλώνει τη σκιά και το φως του πάνω στα κύματα, των οποίων οι ήχοι σας συνοδεύουν καθώς απολαμβάνετε το γεύμα σας.

Ο κατάλογος των κρασιών σας διευκολύνει, καθώς σερβίρονται είτε με μονάδα παραγγελίας το ποτήρι είτε με το μπουκάλι. Και μολονότι οι τιμές είναι κάπως «αλμυρούτσικες», οι κρύες margaritas είναι εκρηκτικές, οπότε μετά από δύο δόσεις δε θα σας νοιάζει τίποτα! Πληροφορίες:www.fourseasons.com/hualalai/dining .

7. Uxua Praia, Bahia, Βραζιλία



Τοποθετημένο στο Bahia's Barra do Rio Trancoso, το Uxua Praia αποτελεί πόλο έλξης για ένα κοινό χαλαρών μουσικόφιλων και αθλητικών τύπων που βρίσκουν εκεί την ευκαιρία να απολαύσουν τα κάλλη μιας από τις ομορφότερες παραλίες του πλανήτη.

Με τεράστιους, άνετους καναπέδες και σκεπή διανθισμένη με κληματαριές, αυτό το θέρετρο-μπαρ χτίστηκε με υλικά από παρατημένες ψαρόβαρκες που έμεναν για χρόνια αχρησιμοποίητες στη γύρω περιοχή.

Πέρα από τη συμμετοχή σας στην καταβρόχθιση των φρέσκων θαλασσινών και της caipirinha, μπορείτε να δοκιμάσετε τις επιδόσεις σας στο beach volley και στο καγιάκ. Πληροφορίες:http://uxua.com/uxua-praia .

6. The Rock Bar, Ayana Resort, Μπαλί, Ινδονησία



Το CNNGo του έδωσε τον τίτλο του καλύτερου μπαρ ξενοδοχείου την περασμένη χρονιά. Το Rock Bar δελεάζει τους επισκέπτες που πέρασαν από εκεί πριν δέκα χρόνια, να επιστρέψουν πίσω στον όρμο του Jimbaran.

Οι ψαράδικες παράγκες δημιουργούν αυτόν τον νότιο λαοφιλή υπαίθριο προορισμό για δείπνο, με τους λάτρεις των θαλασσινών να παίρνουν τη «δόση» τους ατενίζοντας τον ωκεανό μόλις 15 μέτρα πάνω από τα βράχια. Martini, tapas και live μουσική από Πέμπτη μέχρι Κυριακή… Στο Rock Bar απλά, δεν υπάρχει το «πέρασα για ένα ποτό στα πεταχτά».Πληροφορίες:www.ayanaresort.com/rockbarbali/wp/ .

5. Babis Bar, Κάλυμνος, Ελλάδα



Ήταν δυνατόν να απουσιάζει η χώρα με τα περισσότερα νησιά και μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της υφηλίου από τη λίστα; Η βουερή κυψέλη του Babis Bar είναι (ή μάλλον ήταν μέχρι τώρα) ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της Καλύμνου -του νησιού που σφηνωμένο ανάμεσα στις τουρκικές ακτές και στη πολύβουη Κω, έχανε παλιότερα πολλά από τα παιδιά του που βουτούσαν για σφουγγάρι.

Ο Μπάμπης και η οικογένειά του προσφέρουν ό,τι θα μπορούσε να ζητήσει ένας τυπικός παραθεριστής στην παραλία Μυρτιές. Αφού έχετε τελειώσει ένα κλασικό πλούσιο πρωινό, με free Internet για τους αδιόρθωτους «γκατζετάκηδες», μπορείτε να δοκιμάσετε οτιδήποτε από τον μακρύ κατάλογο με μπύρες και κρασιά, ενώ στη συνέχεια θα πάρετε έναν χαλαρό υπνάκο γύρω από την πισίνα ή στα υπαίθρια σαλονάκια. Έχετε επίσης, την επιλογή να περάσετε με βάρκα στο μικρό νησάκι της Τελένδου για ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα της Μεσογείου.

4. Ponta dos Ganchos, Βραζιλία



Το πιο ιδιαίτερο βραζιλιάνικο θέρετρο, το Ponta dos Ganchos, φιλοξενεί ένα ιδιαίτερο beach bar με πανέμορφη θέα, ανάκλιντρα για να αποθέσετε την αρίδα σας και ολοδικά του, πρωτότυπα κοκτέιλ, όπως το The Hook (cachaca αναμεμειγμένη με το φρούτο φυσαλίδα και ζάχαρη).

Το μπαρ βρίσκεται σε μια ιδιωτική μικρή χερσόνησο στη βραζιλιάνικη ακτή Emerald, και εκεί ακριβώς είναι που η τοπική ελίτ – αλλά και ξένοι επισκέπτες όπως η Beyoncé – προσαράζει για ανέμελες και χαλαρωτικές εμπειρίες. Πληροφορίες: www.pontadosganchos.com.br/pt-br/Home .

3. Shipwreck Hut, Νησιά Cook


Αιώρες, ήλιοι που δύουν, μπάρμπεκιου, πρωινά με τροπικά φρούτα, πολυφωνικά gospel άσματα και ένα ειδικό, «μαγικό» κοκτέιλ που σερβίρεται σε ανακυκλωμένο βάζο μαρμελάδας –το Shipwreck Hut- είναι το μπαρ που ονειρεύεσαι να είχες όταν πάρεις σύνταξη.

Βρίσκεται στην παραλία Arorangi στη δυτική ακτή της Rarotonga. Τα μπάρμπεκιου είναι λατρευτά από τους ταξιδιώτες, όχι όμως λιγότερο από τα πικάντικα αστεία και τις σχεδόν απίστευτες ιστορίες που διηγείται ο καταδεκτικός ιδιοκτήτης Jim.

Τις Κυριακές μετά το πρωινό με ομελέτα, οι πελάτες μπορούν να ακολουθήσουν μια βόλτα στην τοπική εκκλησία για να ακούσουν τους ντόπιους να τραγουδάνε gospel με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα καπέλα τους. Ή μπορείτε να μείνετε στο μπαρ, να αιωρηθείτε με την ησυχία σας και να ρίχνετε και μια ματιά για φάλαινες (ανάλογα βέβαια με την εποχή). Πληροφορίες:www.aroabeach.com .

2. Baba Nest, Phuket, Ταϊλάνδη



Το στιλάτο νέο venue στην οροφή του ψηλότερου σημείου της πυραμίδας της νοτιοανατολικής χερσονήσου απολαμβάνει θέα 360 μοιρών πάνω από τα νησιά Πουκέτ και τη θάλασσα της Andaman.

Το ντεκόρ είναι περίεργο, με πολύχρωμες παχιές υφασμάτινες τσάντες αποκομιδής φασολιών (που μοιάζουν με δικά μας χίπικα σκουφάκια για το χειμώνα!) καθώς και με μια πισίνα που στο σημείο που είναι φτιαγμένη δίνει στους λουόμενους την ψευδαίσθηση ότι βρίσκονται μεταξύ θάλασσας και ουρανού. Χαλαρή μουσική και ελαφριά γιαπωνέζικα μεζεδάκια στολίζουν την ευρύτερη εμπειρία, ενώ σερβίρονται κοκτέιλ αποκλειστικά του μαγαζιού που περιλαμβάνουν βότκα με λεμονόχορτο sri-jito και ένα martini με lychee, καθώς και άλλες κλασικές «μίξεις». Κάτω από το decks, υπάρχουν αναπαυτήρια με θέα τον ωκεανό για μια εμπειρία, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συζητάτε για καιρό με γνωστούς και φίλους…Πληροφορίες: www.sripanwa.com .

1. Dune Preserve Beach Bar, Ανγκουίλα, Βρετανικές Δυτικές Ινδίες



Κι εδώ το ξεβρασμένο στην ακτή ξύλο, τα απομεινάρια από βάρκες και τα κοχύλια αποτέλεσαν τα υλικά κατασκευής! Ιδιοκτήτης ένας ψαρομάλλης, με γκρίζα γενειάδα τραγουδιστής της reggae. Το Dune Preserve Beach Bar είναι ακριβώς το στέκι που ονειρεύεσαι να ανακαλύψεις χωρίς να το ξέρεις στο πρώτο σου ταξίδι στην Καραϊβική.

Κι άπαξ και το ανακάλυψες, θες να μείνεις εκεί για πάντα, για να ανταποκριθείς στον εθισμό σου στη reggae, καθώς και για να λογοφέρεις για πολιτική, φιλοσοφία, για τα συστατικά του τέλειου punch με ρούμι και άλλα σημαντικά ζητήματα με τον Bankie, τον ιδιοκτήτη, που βρίσκεται συχνά στο μαγαζί του.

Ανάμεσα στους οπαδούς του το συγκεκριμένο μπαρ μετράει πρώην προέδρους χωρών, παλιούς πειρατές, golden boys της Wall Street, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να χάσετε το focus σας από τον πραγματικό λόγο για τον οποίο το συγκεκριμένο είναι το καλύτερο beach bar στον κόσμο, ο οποίος είναι -το ξαναλέμε- ο απίστευτα καταδεκτικός Bankie Banx και η ομάδα του, που μοιάζουν να μιλάνε με στίχους μουσικής και μπορούν να σας μάθουν όχι μονάχα το πώς να φτιάξετε ένα πλοίο, αλλά και να γνωρίσετε ένα lifestyle που λίγοι θα μπορούσαν να απορρίψουν…



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ταξίδια στον κόσμο, πέρα από τα συνηθισμένα


Αν στη βόλτα σας «συναντηθείτε» με μια γιγαντιαία χελώνα ή περάσουν από πάνω σας πουλιά με μπλε πόδια και ράμφος, τότε το σίγουρο είναι ότι δεν έχετε επιλέξει ένα συνηθισμένο ταξίδι. Και το πιο ενδιαφέρον αν βρίσκεστε στα νησιά Galapagos για παράδειγμα, είναι όλα όσα μπορείτε να κάνετε εκεί: παρατήρηση μοναδικών ζώων, βουτιά με μάσκα μαζί με θαλάσσια λιοντάρια, πεζοπορία σε ηφαίστειο και γενικά οτιδήποτε δε θυμίζει την καθημερινή ζωή.


Εναλλακτικά και ιδιαίτερα ταξίδια στα χνάρια του… Δαρβίνου, θα διευρύνουν τους ορίζοντές σας και θα σας κάνουν να επανεκτιμήσετε όσα αξίζουν στη ζωή, μέσα από επισκέψεις σε μνημεία-σύμβολα και μοναδικές φυσικές ομορφιές, εντρύφηση σε διαφορετικούς πολιτισμούς και μοναδικές εμπειρίες.
Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο ταξιδεύετε, είναι βέβαιο ότι κάποια από τις παρακάτω προτάσεις θα σας εμπνεύσει για μια απόδραση διαφορετική από τα συνηθισμένα.
Ταξίδι περιπέτειας στη Μογγολία
Λίγα μέρη δίνουν την αίσθηση του τόσο απομακρυσμένου, όσο η Μογγολία. Εξάλλου αυτή η χώρα στη μέση της ασιατική ηπείρου, συνορεύει με τη Σιβηρία, που πολλοί τη θεωρούν «άκρη του κόσμου» . Οι ταξιδιώτες μπορούν να περιπλανηθούν στην απόκοσμη έρημο Gobi, να επισκεφθούν το σημείο όπου ανακαλύφθηκαν τα πρώτα αυγά δεινοσαύρου, να φωτογραφήσουν τους τάρανδους και να συναντηθούν με τους κυνηγούς του Καζακστάν. Η εταιρεία Nomadic Expeditions συνδυάζει την περιπέτεια με τον πολιτισμό, με εκδρομές στη βόρεια, την κεντρική και στην έρημο Gobi.
Ανακαλύψτε τα… μυστήρια του Αμαζονίου


Η κρουαζιέρα με μικρά πλοιάρια στον Αμαζόνιο, επιτρέπει μια πιο προσεκτική ματιά στη βιοποικιλότητα του δεύτερου σε μέγεθος ποταμού του κόσμου, που περνά μέσα από μέρη της Βραζιλίας, της Κολομβίας, του Εκουαδόρ και του Περού . Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε καγιάκ, πεζοπορία στη ζούγκλα και να παρατηρήσετε την άγρια ζωή της ζούγκλας. Η εταιρεία Aqua Expeditions προσφέρει κρουαζιέρες 3, 4 και 7 ημερών που περιλαμβάνουν επισκέψεις στις εκβολές του ποταμού, σε λίμνες και απομονωμένα χωριά.
Τοπικές γεύσεις στο νησί Cape Breton, Νέα Σκωτία, Καναδάς


Ιρλανδοί, γάλλοι άποικοι, σκωτσέζοι, αφρικανοί και οι ντόπιοι Mi'kmaq, συμβιώνουν αρμονικά σε αυτό το νησί της Νέα Σκωτίας του νοτιοανατολικού Καναδά. Μείνετε σε ένα από τα σπίτια που βρίσκονται στα ακρωτήρια ή ακόμη και σε έναν φάρο και θαυμάστε τη μαγευτική θέα! Στη διάρκεια της ημέρας, κάντε πεζοπορία στα δάση, χαλαρώστε στην παραλία ή οδηγήσετε στην παράκτια αρτηρία Trail Cabot και το βράδυ, ενδώσετε στη νόστιμη ψαρόσουπα ή φρέσκο αστακό. Στη συνέχεια, πηγαίνετε για ποτό και χορό στο North Sydney.
Ταξίδι με τρένο στα βουνά Rocky Mountains, Αλμπέρτα, Καναδάς


Βάλτε ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο, γκουρμέ φαγητό και μαγευτική θέα στα εντυπωσιακά Rocky Mountains και θα έχετε μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα ζήλευαν πολλοί. Οι οργανωμένες εκδρομές διαρκούν από 2 έως 25 ημέρες, με τα τρένα Rocky Mountaineer, που περνάνε από παγετώνες, λίμνες, βουνά και τα ασβεστολιθικά Βραχώδη Όρη. Το βράδυ, μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε μέρη όπως το Vancouver, το Kamloops και το Εθνικό Πάρκο Jasper.
«Βασιλικό» ταξίδι στο Rajasthan, Ινδία


Το «Maharajas’ Express» , είναι ένα από τα πιο καινούργια πολυτελή τρένα στην Ινδία. Το ταξίδι με αυτό περιλαμβάνει περιηγήσεις στην πόλη Udaipur , παρατήρηση άγριων ζώων στο Εθνικό Πάρκο Ranthambore και επίσκεψη στην ιερή πόλη Varanasi στο Γάγγη. Κατά το ταξίδι σας μπορείτε να απολαύσετε τοπικά κρασιά, παρατηρώντας την αγροτική ζωή στα μέρη απ’ όπου θα περνάτε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πρόσθετα ταξιδιωτικά «πακέτα» προς τις παραλίες και τους ναούς της νότιας Ινδίας, ή θεματικά δρομολόγια αφιερωμένα σε αγορές ή στην εξερεύνηση της τοπικής κουζίνας.
Θαλασσινά παιχνίδια στην Τασμανία, Αυστραλία


Σε μια χώρα με 50.000 περίπου χλμ. ακτές, δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι παραλίες είναι το μεγάλο της ατού. Για τους λάτρεις της φύσης, η καλύτερη παραλία είναι η Wineglass Bay στην Τασμανία, όπου μπορεί να δείτε διαβόλους της Τασμανίας και καγκουρό στο φυσικό τους περιβάλλον. Κάντε πεζοπορία προς αναζήτηση της παράκτιας ομορφιάς και κολυμπήστε στις κορυφαίες παραλίες της Αυστραλίας (Παραλία Cable Beach, Broome, παραλία Four Mile Beach, Port Douglas, παραλία Watego, Byron Bay, παραλία Bells Beach, Torquay).
Γιορτάστε παραδοσιακά στην Ίστρια, Κροατία


Με το ίδιο μεσογειακό κλίμα με μέρη της Ιταλίας και της Γαλλίας, αλλά λιγότερο τουριστικά ανεπτυγμένη και πιο φιλική προς το πορτοφόλι σας, η χερσόνησος Ίστρια της Κροατίαςπροσελκύει οινοποιούς και σεφ είναι που δε διστάζουν να πειραματιστούν. Δοκιμάστε πλούσια και φρουτώδη λευκά κρασιά, απολαύστε τα πάντα, από ζυμαρικά, μέχρι παγωτό με τρούφες και επισκεφτείτε μικρές πόλεις σε λόφους για να ζήσετε όπως οι ντόπιοι.
Αποστολή στην άγρια ζωή των Galapagos


Κολυμπήστε με θαλάσσια λιοντάρια και «γνωρίστε» τα περίεργα πουλιά με τα μπλε πόδια στον προστατευμένο οικολογικό παράδεισο των νησιών Galapagos. Μια 10ήμερη κρουαζιέρα με μικρό σκάφος, κάνει εύκολη την επίσκεψη σε κρυμμένους όρμους και παραλίες και θα σας δώσει τη δυνατότητα για πεζοπορία σε ένα ανενεργό ηφαίστειο και για την παρατήρηση πιγκουίνων και θαλάσσιων ιγκουάνα. Μπορείτε επίσης να διανυκτερεύσετε σε διαφορετικό νησί κάθε φορά, έχοντας έτσι περισσότερη ευελιξία για να εξερευνήσετε τις φυσικές ομορφιές του κάθε μέρους.
Απολαμβάνοντας την περιφέρεια λιμνών της Αργεντινής


Στη βορειοδυτική Παταγονία, η εταιρεία Blue Parallel, διοργανώνει ταξίδια που αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της περιφέρειας των λιμνών. Συνδυάσετε διαφορετικές εμπειρίες, όπως πικ-νικ με τη συνοδεία σεφ και σομελιέ στην αργεντίνικη στέπα, υπαίθριες συναυλίες, πεζοπορία στα δάση, κοκτέιλ πάνω σε καγιάκ και μια επίσκεψη στο στούντιο του καλλιτέχνη Juan Lascano, που εμπνέεται από τους καταρράκτες της περιοχής, τα δάση από πεύκα και τις χιονισμένες κορυφές.
Ποδηλατάδα στην Provence, Γαλλία


Μπορείτε να εξερευνήσετε την οινική και τυροκομική παράδοση της Γαλλίας, κάνοντας γκουρμέ ποδηλατάδες στη γαλλική ύπαιθρο. Υπάρχουν διαδρομές διαφόρων δυσκολιών και απαιτήσεων, τόσο για έμπειρους ποδηλάτες, όσο και πιο χαλαρούς. Η εταιρεία Gourmet Cycling Travelδιοργανώνει εξαήμερες εκδρομές με ποδήλατο στην Provence, όπου θα περάσετε από ρωμαϊκές γέφυρες και λιβάδια από λεβάντα και θυμάρι και θα σταματήσετε για γευσιγνωσία κρασιού και σοκολάτας, θα επισκεφτείτε τις τοπικές αγορές και θα κάνετε ταχύρυθμα μαθήματα μαγειρικής.

http://www.clickatlife.gr


Ηφαίστειο που στη κορυφή του φέρει τρεις λίμνες!





Το Kelimutu είναι ένα εντυπωσιακό ηφαίστειο που δεσπόζει στην πόλη Moni...

(σε υψόμετρο 1.639 μ.), στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας, αποτελώντας ένα από τα πλέον αξιοπερίεργα αξιοθέατα της περιοχής, και όχι μόνο! 
Στη κορυφή του φέρει τρεις λίμνες!





Η «Tiwu Ata Mbupu» (Λίμνη των ψυχών των ηλικιωμένων που έχουν πεθάνει) έχει μπλε χρώμα και είναι η δυτικότερη από τις τρεις λίμνες. Η «Tiwu Nuwa Muri Koo Fai» (Λίμνη των ψυχών των νέων ανθρώπων που έχουν πεθάνει) έχει γαλάζιο ή τυρκουάζ χρώμα και η «Tiwu Ata Polo» (Η Μαγεμένη Λίμνη) έχει κόκκινη ή καφέ απόχρωση…







Ένα απίστευτο φαινόμενο!


http://www.aniwthoi.net



Το Λονδίνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου



Συγκλονιστικές, έγχρωμες φωτογραφίες από τη βρετανική πρωτεύουσα

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, το Λονδίνο έγινε το κέντρο του κόσμου, φιλοξενώντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πριν από 70 χρόνια, ωστόσο, το Λονδίνο βρισκόταν στο έλεος των βομβών που ξερνούσαν τα αεροπλάνα της Λουφβάφε. 

Το Λονδίνο του πολέμου, με τα εκατομμύρια κατεστραμμένα κτίρια, τους κρατήρες από βόμβες στους δρόμους και τους... δημόσιους λαχανόκηπους που καλλιεργούσαν οι κάτοικοι για να μην λιμοκτονήσουν, απαθανατίστηκε από το φακό του περιοδικού Time Life. 

Οι φωτογραφίες του περιοδικού είναι συγκλονιστικές, επειδή, σε αντίθεση με τις περισσότερες φωτογραφίες της εποχής, είναι έγχρωμες. 

Στο άλμπουμ που αναδημοσιεύει το time.com, παρουσιάζεται το Λονδίνο των αρχών του πολέμου, οι καταστροφές, αλλά και η σταδιακή επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς, μετά το 1944.



























newsbeast.gr