expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27.10.12

Μπαχάμες: Εσύ πόσα θα έδινες για το σπίτι των ονείρων σου;



408_colombus_isle_01 (1).jpg


Ανακαλύψαμε ένα παραδεισένιο resort στις Μπαχάμες και καταλήξαμε πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!
Pink Sands Resort, Μπαχάμες
Πού: Το resort βρίσκεται στο νησί Harbour που ανήκει στις Μπαχάμες. Νησιωτικό σύμπλεγμα της Βόρειας Αμερικής με 700 νησάκια που εκτείνονται στο δυτικό Ατλαντικό ωκεανό και την Καραϊβική θάλασσα.
(Νησί Harbour, τηλ. + 1 401 8474720 και 1 242 3332030, www.pinksandsresort.com)
Στο τελευταίο σύνορο της γης
Με υφή απαλής ροζ πούδρας, η ψιλή άμμος εκτείνεται σε πέντε χιλιόμετρα μήκος μπροστά από τα 25 σπιτάκια (cottages) που βρίσκονται διάσπαρτα στο τροπικό δάσος του νησιού Harbour. Αποτελούν ειδυλλιακές εστίες απομόνωσης και χαλάρωσης, ιδανικό καταφύγιο για ερωτευμένους. Διαθέτουν τεράστια «California-size» κρεβάτια, κουνουπιέρες, δωρεάν Wi-Fi και πλήρως εξοπλισμένα μπάνια. Η ηλιοθεραπεία στις χρυσαφί ανταύγειες της αμμουδιάς με το νερό να γλύφει το περίγραμμα του κορμιού, ξεπλένοντας τη λαχτάρα για βουτιά, είναι σκέτη απόλαυση, όπως κι οι ατέλειωτες ρομαντικές βόλτες με φόντο το καταπληκτικό πορτοκαλόχρωμο ηλιοβασίλεμα. Το ψάρεμα στον ύφαλο, οι ημερήσιες εκδρομές στο νησί Eleuthera για εξερευνήσεις στη σπηλιά Preachers και οι καταδύσεις στο διάσημο Current Cut και στο Ναυάγιο του Τραίνου θα σας κάνουν να ξαναγεννηθείτε.
Το δείπνο ιδιαίτερα προσεγμένο, με γαστριμαργικές προτάσεις και γευστικούς συνδυασμούς εξωτικών, ασυνήθιστων πιάτων που απογειώνουν τον ουρανίσκο. Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα γαστρονομίας και μαγειρικής από τον βραβευμένο σεφ James Van Dyke, να μάθετε πώς να εμπλουτίζετε τα αγαπημένα σας πιάτα με εξωτικά καρυκεύματα και να έρθετε σε επαφή με την τοπική κουζίνα.
Από €505 το άτομο στο cottage με θέα τον ωκεανό.
Πώς να πάτε:
Πετάτε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Μαϊάμι με την Aegean (el.aegeanair.com) με €347. Από εκεί για να φτάσετε στο αεροδρόμιο North Eleuthera θα κλείσετε εισιτήριο με την American Airlines (www.aa.com) με €218. Από το αεροδρόμιο, οδικώς σε 10 λεπτά θα βρίσκεστε στην αποβάθρα με το θαλάσσιο ταξί να σας περιμένει για να σας μεταφέρει στο νησί Harbour.




Τα ομορφότερα κάστρα της Ευρώπης



Η σειρά στην οποία έχουν τοποθετηθεί είναι τυχαία. Επιλέξτε το ομορφότερο και προσπαθήστε κάποτε να το επισκεφθείτε. Θα είναι εκεί.

Με την βοήθεια του bootsnall.com βρήκαμε τα ομορφότερα της ηπείρου μας.



1. Κάστρο της ΠράγαςΠράγα, Τσεχία






 Το μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο και παράλληλα ίσως το ομορφότερο στην Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη. Το κάστρο της Πράγας ξεκίνησε τη ζωή του τον 9ο αιώνα με μια εκκλησία. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι ανοιχτό στο κοινό. Για να το εξερευνήσεις όλο, χρειάζεσαι περίπου μισή μέρα.


2. Château de Chenonceau, Γαλλία





Το κάστρο είναι χτισμένο πάνω στον ποταμό Cher, στη μικρή πόλη του Chenonceaux.


3. Neuschwanstein, Γερμανία





Ξεκίνησε τη ζωή του κατά τον 19ο αιώνα ως φόρος τιμής στον Richard Wagner. Μετά το θάνατο του Λουδοβίκου, το κάστρο είναι ανοικτό για το κοινό.
 

4. Miramare, Τεργέστη, Ιταλία





Το κάστρο βρίσκεται στην περιοχή της Τεργέστης και ολοκληρώθηκε το 1860. Το εκλεκτικό στυλ κυριαρχεί στο σύνολο του κτιρίου. Σήμερα το κάστρο στεγάζει ένα μουσείο.


5. Ashford, Cong, Ιρλανδία





Χτισμένο το 1228, το κάστρο είναι πολύ καλά διατηρημένο ώστε να κρατήσει την ομορφιά αιώνων που κατέχει.


6. Peles Castle, Sinaia, Ρουμανία





Θεωρείται από πολλούς ένα από τα πιο όμορφα κάστρα στην Ανατολική Ευρώπη. Το κάστρο συνδυάζει στοιχεία από διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ και διαθέτει 160 δωμάτια.


7. Burg Hohenwerfen, Σάλτσμπουργκ, Αυστρία





Το κάστρο ταιριάζει απόλυτα στην περιγραφή ενός παραμυθένιου τόπου, 40 χλμ. από Σάλτσμπουργκ.


8. Palace of Pena, Sintra, Πορτογαλία





Το παλάτι είναι μια αληθινή έκφραση του ευρωπαϊκού ρομαντισμού και ανάμειξη διάφορων στυλ, όπως γοτθικό, ισλαμικό και νέο-αναγεννησιακό. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με θέα την πόλη της Σίντρα.


9. Alcázar, Segovia, Ισπανία





Ακριβώς όπως και πολλά άλλα ισπανικά κάστρα, ξεκίνησε ως ένα αραβικό φρούριο. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα ήταν η προτιμώμενη κατοικία των μοναρχών.


10. Edinburgh Castle, Εδιμβούργου, Σκωτία





Είναι ένα από τα λίγα κάστρα στην Ευρώπη που εξακολουθούν να έχουν στρατιωτική φρουρά. Δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε μέσα στο κάστρο, η θέα είναι υπέροχη.


11. Vajdahunyad Castle, Βουδαπέστη, Ουγγαρία





Ξεκίνησε τη ζωή της σε χαρτόνι στο πλαίσιο μιας έκθεσης το 1896. Ως σχέδιο ήταν τόσο δημοφιλή στους ντόπιους που αποφασίστηκε να κατασκευαστεί από πέτρα και τούβλα.


12. Το Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, Ρόδος, Ελλάδα







Το παλάτι περιέχει κειμήλια που χρονολογούνται από τη μεσαιωνική εποχή, καθώς και πανέμορφα ψηφιδωτά δάπεδα του πρώτου αιώνα, που έφεραν στην Ρόδο από το νησί της Κω.







Η παραλία με τα πολλά πρόσωπα.



Η παραλία Turimetta, κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού στη βόρεια πλευρά του Σίντνεϊ:

Νικόλ Σαββάκη


perierga.gr - Μια εκπληκτική


perierga.gr - Μια εκπληκτική


perierga.gr - Μια εκπληκτική


perierga.gr - Μια εκπληκτική


perierga.gr - Μια εκπληκτική


perierga.gr - Μια εκπληκτική


perierga.gr - Μια εκπληκτική


perierga.gr - Μια εκπληκτική


perierga.gr - Μια εκπληκτική


perierga.gr - Μια εκπληκτική


perierga.gr - Μια εκπληκτική