expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30.11.12

Ταξίδι στο Ναύπλιο


Ταξίδι στο Ναύπλιο
Θα μπορούσε να είναι και απόφαση της στιγμής.
Πάμε Ναύπλιο !!!
Μια πόλη με ιστορία, όμορφη και φιλική η οποία  υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους στα χρόνια 1828-1833. Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, αυτό  το  μικρό φρούριο χτισμένο σε μια νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι  που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία, αλλά και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια.
Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά χρόνια. Σύμφωνα  με την ελληνική μυθολογία στην τοποθεσία της σημερινής πόλης, ο Ναύπλιος- γιός του Ποσειδώνα-  ίδρυσε τη Ναυπλία.
Ακόμη και αν πηγαίνεις για πρώτη φορά, αμέσως μπαίνεις στο νόημα. Πρέπει να την περπατήσεις αυτή την πόλη. Ξεκινάμε λοιπόν για μια ημερήσια απόδραση στο Ναύπλιο ευθύς αμέσως:
Σημείο πρώτης εκκίνησης η πλατεία Συντάγματος, που δείχνει ανέγγιχτη στο πέρασμα των χρόνων και είναι στενά συνδεδεμένη με τη διαδρομή του Ναυπλίου στην Ιστορία. Μια σύντομη περιήγηση στα γύρω στενά τα οποία είναι γεμάτα ζωή και όμορφες εικόνες,  είναι αρκετή, γιατί η δική μας πρόταση είναι περισσότερο πεζοπορική. Με  το μάτι να  ανοίγει λοιπόν προς τη θάλασσα ή προς τα ενετικά κάστρα, ο στόχος είναι να τα δείτε όλα με μια κυκλική βόλτα μερικών χιλιομέτρων.

Ναυπλιο











Η μεγάλη πλατεία μπροστά στην προκυμαία της πόλης είναι το δεύτερο σημείο εκκίνησης. Απέναντι σας είναι το Μπούρτζι και λίγο πιο κάτω ο φάρος.  Ένα πλακόστρωτο υπέροχο μονοπάτι αγκαλιάζει την Ακροναυπλία - σας  προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το περπατήσετε. Στέκει  δίπλα στη θάλασσα, με μόνο μια κατεύθυνση – αυτή την παραλία της Αρβανιτιάς η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Παλαμήδι. Από το μεγάλο κυκλικό πάρκινγκ πάνω από την παραλία, έχετε  δ ύ ο  ε π ι λ ο γ έ ς :
Η πρώτη θα σας πάει ψηλά. Ανεβείτε τα 999 σκαλιά για να δείτε όλη την πόλη από ψηλά. Δεν είναι καθόλου δύσκολο, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Ο καθένας ας πάρει το χρόνο του σε αυτή την ανάβαση. Στο τέλος όλοι ανεξαιρέτως θα θαυμάζουν την πόλη από ψηλά. Τι και αν τρέμουν λίγο τα πόδια μετά το κατέβασμα… Ξεχάστε το!  

Αρβανιτια












Πάμε αμέσως στη δεύτερη επιλογή. Μόλις κατέβετε  τα σκαλιά, προτείνουμε να κινηθείτε προς τα αριστερά, με κατεύθυνση την παραλία του Καραθώνα. Ένα εξίσου πανέμορφο μονοπάτι δίπλα στη θάλασσα αναζητά παρέα. Σας προτείνουμε να πείτε ναι και σε αυτή την πρόκληση. Περίπου στα μισά της διαδρομής, υπάρχει «το νεράκι» – ένα αναρριχητικό πεδίο, από τα ωραιότερα στη Χώρα μας.
Και αυτό το μονοπάτι τιμάται ιδιαιτέρως. Θα συναντήσετε δρομείς, ποδηλάτες αλλά και οικογένειες. Πάρτε μαζί σας νερό, φορέστε αθλητικά και αφεθείτε στη μαγεία της φύσης. Υπογραφούμε ότι θα γυρίσετε στην πόλη του Ναυπλίου ξεκούραστοι. Ίσως λίγο πεινασμένοι. Δεν ανησυχούμε καθόλου για αυτό. Ότι και αν επιλέξετε θα μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι!
Και όταν έρθει η ώρα της επιστροφής ίσως να θέλετε λιγάκι ακόμη… Την επόμενη φορά. Σε αυτή την πόλη θα ξαναπάτε!
Μ. Α.


praktikesidees