expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18.10.12

Παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου



strangehotels_321609268.jpg

Επιλέξαμε έξη από τα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου και σας τα παρουσιάζουμε.
Ηotel Costa Verde: Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο, Κόστα Ρίκα
Ένας πίθηκος, ένα αεροπλάνο και εκπληκτική θέα

Propeller Island City Lodge: Βερολίνο, Γερμανία

Επιλέξτε αυτό το δωμάτιο όπου όλα είναι ανάποδα

Train Station Inn:
 Ταταμαγκούς, Καναδάς
Επιβιβαστείτε όλοι!


Blue Cave Castle:
 Νεγκρίλ, Τζαμάικα
Ζήστε για λίγο σαν βασιλιάς και απολαύστε θέα στον ωκεανό

Seaventures Dive Resort:
 Πουλάου Σιπαντάν, Μαλαισία
Κοιμηθείτε σε μία εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου


Earthship Biotecture:
 Τάος, Ηνωμένες Πολιτείες
Ζήστε για λίγο αποκομμένοι από τον πολιτισμό

Επιμέλεια: Ζαμπετάκη Ε.

Μέτσοβο: Γραφικό και πανέμορφο (φωτο)


metsovo031012_674448534.jpg

Το Μέτσοβο χτισμένο σε υψόμετρο 1150μ. στις πλαγιές της Πίνδου, είναι ιδανικός προορισμός για το φθινόπωρο και όχι μόνο, αφού διαθέτει και χιονοδρομικό κέντρο. Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο βούνα της Ηπείρου το Μαυροβούνι και τον Λάμκο. Λέγεται ότι την ονομασία του (μεσο-βούνι).


Μπορείται να θαυμάσετε, τα εξαιρετικής αισθητικής και αρχιτεκτονικής παραδοσιακά κτήρια, που κάνουν το Μέτσοβο να ξεχωρίζει και να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας. 

Επισκεφτείτε το μουσείο Λαϊκής Τέχνης, την Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ και το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, τον νερόμυλο Γκίνα. Ο Αβερώφειος κήπος, είναι ένα πάρκο σε έκταση 10 στρεμμάτων που συγκεντρώνει την χλωρίδα σχεδόν όλης της Πίνδου. Πεύκα, έλατα. οξιές, ρόμπολα, πουρνάρια. Εκτός από το περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, λειτουργεί και σαν τόπος αναψυχής.

 

Στα καταστήματα λαϊκής τέχνης θα βρείτε ξύλινα σκεύη, χειροποίητα υφαντά, ξυλόγλυπτα, τσουράπια, τσοπάνικες κάπες, τυριά όπως μετσοβόνε, μετσοβέλα, βλαχοτύρι, γραβιέρα καθώς επίσης βούτυρο, γιαούρτι, τραχανάς και χυλοπίτες και το ντόπιο κρασί "ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ".


Όσο για την Μετσοβίτικη κουζίνα, καμία περιγραφή δεν είναι αρκετή. Πρόκειται για γαστρονομική πανδαισία.

Επιμέλεια: Ε. Ζαμπετάκη


Εστιατόριο φτιαγμένο αποκλειστικά από… χαρτί!


estiatorioxarti_978393807.jpg
Βρίσκεται μέσα στο King Park στην πόλη Taichung της Ταϊβάν και είναι το μοναδικό εστιατόριο στον κόσμο όπου τα πάντα, από τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα μέχρι τα πιάτα και τα ποτήρια είανι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από χαρτόνι!

Εκτός από τα τρόφιμα, τους σερβιτόρους και κάποια μαχαιροπίρουνα, όλα μέσα στο εστιατόριο «Carton» είναι από χαρτόνι και χαρτί. Αν και μοιάζει σχεδόν αδύνατον, οι επισκέπτες κάθονται άνετα σε… χαρτονένιες πολυθρόνες και καρέκλες, πίνουν το ποτό τους σε χάρτινα ποτήρια και τρώνε το φαγητό τους μέσα σε παρόμοιου τύπου πιάτα.

Σε περίπτωση που κάτι καταστραφεί απλώς ανακυκλώνεται, λέει ο υπεύθυνος επεξηγώντας παράλληλα και το σκοπό της δημιουργίας ενός τέτοιου εστιατορίου: «Το Carton θέλει να δείξει την πραγματική δύναμη του χαρτιού και να πείσει τους ανθρώπους ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερα πράγματα από την απλή συσκευασία».

Και για όσους φοβούνται ότι οι… χαρτονένιες  καρέκλες θα καταρρεύσουν, ειδικά εάν πρόκειται να καθίσει κάποιος με ευρεία σωματική διάπλαση, ο διευθυντής του καταστήματος δίνει αποστομωτική απάντηση:

«Για όσους φοβούνται να καθίσουν, κάνουμε κάτι απλό: Φέρνουμε τον σεφ μας, που ζυγίζει παραπάνω από 100 κιλά, για να καθίσει σε μια καρέκλα. Στη συνέχεια ένας από τους σερβιτόρους κάθεται στην αγκαλιά του. Ε, μετά δεν υπάρχουν πια άλλες απορίες!»…
Πηγή: perierga

Το πιο «γλυκό κάστρο» στον κόσμο!



Cinderella Castle1 300x225 ΦΩΤΟ: Το πιο «γλυκό κάστρο» στον κόσμο!
Το «Cinterella Castle», που βρίσκεται στο εσωτερικό του Magic Kingdom Park στο Ορλάντο της Φλόριντα, βρέθηκε στο επίκεντρο του θαυμασμού όλων και έγινε το πιο «γλυκό κάστρο» στον κόσμο, στα πλαίσια γιορτής που διοργανώθηκε για μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του Disney με τίτλο «The Magic, The Memories and You!».
Cinderella Castle1 ΦΩΤΟ: Το πιο «γλυκό κάστρο» στον κόσμο!
Πιο συγκεκριμένα, το τεράστιο κάστρο (189 πόδια ύψος) καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από εκατοντάδες χιλιάδες  ζαχαρωτά μπαστουνάκια και καραμέλες όλων των ειδών, ενώ ειδικοί φωτισμοί και εντυπωσιακά εφέ δημιουργούσαν καθημερινά μαγικές εικόνες σε ολόκληρο το πάρκο, που είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή θεματικά πάρκα στον κόσμο! Οι επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το σόου, κατανάλωσαν άπειρα ζαχαρωτά, ενώ γεύτηκαν διάφορες λιχουδιές που πρόσφεραν οι διοργανωτές της γιορτής.
Cinderella Castle2 ΦΩΤΟ: Το πιο «γλυκό κάστρο» στον κόσμο!
Cinderella Castle3 ΦΩΤΟ: Το πιο «γλυκό κάστρο» στον κόσμο!
Cinderella Castle4 ΦΩΤΟ: Το πιο «γλυκό κάστρο» στον κόσμο!
ΠΗΓΗ: perierga.gr


Εκεί που η… Γη θυμίζει άλλο πλανήτη



www.topeiraxtiri.gr 3 Εκεί που η... Γη θυμίζει άλλο πλανήτη

Εικόνες από μέρη που θυμίζουν άλλους πλανήτες, αλλά βρίσκονται στη γη και σχηματίστηκαν από διάφορα φυσικά φαινόμενα και μετά από πολλά χρόνια, περιγράφονται παρακάτω μας προκαλούν να τα επισκεφτούμε…
«Κάστρο από βαμβάκι», το «Μάτι της Σαχάρας», η «κοιλάδα του φεγγαριού» και «πέτρινο δάσος» είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν δοθεί σε περίεργους γεωλογικούς σχηματισμούς που βρίσκονται σε διάφορα μέρη της γης, για να καταδείξουν την ιδιαιτερότητά τους.
Εικόνες από μέρη που θυμίζουν άλλους πλανήτες, αλλά βρίσκονται στη γη και σχηματίστηκαν από διάφορα φυσικά φαινόμενα και μετά από πολλά χρόνια, περιγράφονται παρακάτω μας προκαλούν να τα επισκεφτούμε…
Fly Geyser, Νεβάδα, ΗΠΑ
1231 Εκεί που η... Γη θυμίζει άλλο πλανήτη
Μοιάζει να βρίσκεται σε άλλο πλανήτη ή να αποτελεί σκηνή σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως, αυτός ο θερμοπίδακας βρίσκεται στον πλανήτη γη και συγκεκριμένα στη Νεβάδα των ΗΠΑ, στην κοιλάδα Hualapai, κοντά στο Gerlach. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, καθώς ανήκει σε ιδιωτική γη. Μπορεί όμως κανείς να το δει από τον επαρχιακό δρόμο 34. Το 1916, οι ιδιοκτήτες του τόπου έψαχναν για νερό με την ελπίδα της δημιουργίας μιας πλούσιας γεωργικής γης στην ερημωμένη περιοχή αυτής της πολιτείας. Και βρήκαν πράγματι νερό, για να δουλέψουν για δεκαετίες. Ωστόσο, το τρυπάνι χτύπησε ένα γεωθερμικό θύλακα νερού και το αποτέλεσμα ήταν ένας θερμοπίδακας.
Το «Μάτι της Σαχάρας», Μαυριτανία
1241 Εκεί που η... Γη θυμίζει άλλο πλανήτη
Αυτός ο θεαματικός σχηματισμός στη Μαυριτανία, στο νοτιοδυτικό τμήμα της ερήμου Σαχάρας, είναι τόσο μεγάλος -με διάμετρο 48 χλμ- ώστε είναι ορατός από το διάστημα. Ονομάζεται Richat Structure ή το Μάτι της Σαχάρας και αρχικά θεωρούνταν ότι δημιουργήθηκε από έναν μετεωρίτη, αλλά τώρα οι γεωλόγοι πιστεύουν ότι είναι δημιούργημα της διάβρωσης. Ο λόγος πάντως του κυκλικού του σχήματος, αποτελεί ακόμα ένα μυστήριο.
Pamukkale, Τουρκία
28 Εκεί που η... Γη θυμίζει άλλο πλανήτη
Στα τούρκικα, η λέξη αυτή σημαίνει κυριολεκτικά «κάστρο από βαμβάκι» και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Ωστόσο, αυτό το γεωλογικό θαύμα αποτελεί μέρος της αρχαίας πόλης της Ιεράπολης και στο πέρασμα των αιώνων οι περιοχές αυτές σχεδόν συγχωνεύθηκαν σε μία. Στην πραγματικότητα, μερικοί από τους παλαιούς τάφους του νεκροταφείου της πόλης έχουν γίνει μέρος του τοπίου. Εκεί βρίσκονται επίσης λευκές τραβερτίνες (πετρώματα) και θερμές πηγές με ιζήματα ανθρακικού ασβεστίου στα στόμιά τους.
Giants Causeway, Ιρλανδία
1251 Εκεί που η... Γη θυμίζει άλλο πλανήτη
Μια έκταση από περίπου 40.000 στήλες βασάλτη, το Giants Causeway, είναι αποτέλεσμα μιας αρχαίας ηφαιστειακής έκρηξης. Βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της βόρειας Ιρλανδίας και οι περισσότερες από τις στήλες της είναι εξαγωνικές, αν και υπάρχουν και κάποιες με τέσσερις, πέντε, επτά και οκτώ πλευρές. Η υψηλότερη είναι περίπου 12 μέτρα και η στερεοποιημένη λάβα στους βράχους έχει 28 μέτρα πάχος σε ορισμένα σημεία.
Kasha Katuwe Tent Rocks, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ
29 Εκεί που η... Γη θυμίζει άλλο πλανήτη
Το Εθνικό Μνημείο Kasha Katuwe Tent Rocks, βρίσκεται στο Νέο Μεξικό και προέκυψε από ηφαιστειακές εκρήξεις που δημιούργησαν με τη διάβρωση βραχώδεις σχηματισμούς, πριν από έξι και επτά εκατομμύρια χρόνια. Ενώ οι σχηματισμοί έχουν ομοιόμορφο σχήμα, ποικίλουν σε ύψος, από λίγα μέτρα έως 27 μέτρα.
Η κοιλάδα του φεγγαριού, Αργεντινή
1261 Εκεί που η... Γη θυμίζει άλλο πλανήτη
Πρόκειται για την απομακρυσμένη κοιλάδα Ischigualasto στην Αργεντινή, η οποία γεμάτη από γεωλογικούς σχηματισμούς που προέρχονται από αιολική διάβρωση: καταπληκτικές πέτρες και βράχους, τόσο στρογγυλεμένους, που μοιάζουν με τεράστιους βόλους. Το κάποτε γόνιμο έδαφος της κοιλάδας, είναι τώρα ξερό και περιέχει τόσα πολλά φυτικά και ζωικά απολιθώματα, που κάνουν παλαιοντολόγους από όλο τον κόσμο να φτάνουν εδώ για να τα μελετήσουν.
Η διάβρωση κατά τη διάρκεια χιλιετιών, ξεθάβει τα απολιθώματα, καθώς και άλλους γεωλογικούς σχηματισμούς, όπως μια σειρά από σχεδόν σφαιρικά κομμάτια πέτρας που σχηματίστηκαν από τον άνεμο και μοιάζουν με τεράστιες, πέτρινες μπάλες.
Danxia Landform, Κίνα
210 Εκεί που η... Γη θυμίζει άλλο πλανήτη
Αυτό το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, γνωστό ως «Danxia landform», μπορεί να το δει κανείς σε διάφορα σημεία στην Κίνα, όπως π.χ. στο Zhangye, στην επαρχία Gansu. Danxia σημαίνει «ρόδινο σύννεφο» και είναι ένας σχηματισμός που δημιουργείται από κόκκινο ψαμμίτη που έχει διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου, σε μια σειρά από βουνά που περιβάλλονται από απότομους βράχους και βραχώδεις σχηματισμούς.
Το πέτρινο δάσος, Κίνα
1271 Εκεί που η... Γη θυμίζει άλλο πλανήτη
Το Shilin (πέτρινο δάσος στα Κινέζικα), είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα καρστικής τοπογραφίας. Τα πετρώματα είναι από ασβεστόλιθο και σχηματίζονται από το νερό που περνάει από την επιφάνεια του εδάφους και διαβρώνει τα πάντα, εκτός από τους πυλώνες. Είναι γνωστό από την Δυναστεία των Μινγκ, ως το «Πρώτο Θαύμα του Κόσμου».
Παγωμένοι πύργοι του βουνού Erebus, Ανταρκτική
211 Εκεί που η... Γη θυμίζει άλλο πλανήτη
Το βουνό Erebus είναι ένα από τα μεγαλύτερα ενεργά ηφαίστεια στη γη. Φτάνει σχεδόν τα 4 χλμ. πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και είναι γνωστό στους ειδικούς για την επίμονα ενεργή λίμνη λάβας, που βρίσκεται στην κορυφή του κρατήρα.
Ο ζεστός ηφαιστειακός ατμός που βγαίνει από το βουνό, αποτελεί «καύσιμο» για τη λίμνη λάβας. Τα ζεστά αέρια που ταξιδεύουν μέσω των ρωγμών στα ηφαιστειογενή πετρώματα που περιβάλλουν της κορυφή του Erebus, έχουν δημιουργήσει ένα περίπλοκο σύστημα από σπήλαια πάγου σε όλο το βουνό.
Το «Κύμα», μεταξύ Αριζόνα και Γιούτα, ΗΠΑ
1281 Εκεί που η... Γη θυμίζει άλλο πλανήτη
Μια πέτρινη κόκκινη δημιουργία στα σύνορα της Αριζόνα με τη Γιούτα, το «κύμα», αποτελείται από αμμόλοφους 190 εκατομμυρίων ετών που έχουν μετατραπεί σε πέτρα. Αυτός ο ελάχιστα γνωστός σχηματισμός, είναι προσβάσιμος μόνο με τα πόδια, μέσω ενός μονοπατιού περίπου 5 χλμ. και αυστηρών κανονισμών.

Πηγή: clickatlife.gr



Οι κήποι της Εδέμ ( Edem Project)


Μερικοί το θεωρούν το 8ο Θαύμα του Κόσμου. Οι 2 τεράστιοι βιοενεργειακοί "διαστημικοί" θόλοι στηνΚορνουάλη χτισμένοι σε μία εγκατελημένη περιοχή εξόρυξης πηλού περιέχουν κανονικά αναπτυγμένα τροπικά δάση και ερήμους και λέγονται το πρότζεκτ της Εδέμ. Κατασκεύαστηκαν το 1999 από τον Τιμ Σμιτ, έναν ροκ παραγωγό και πρώην μουσικό.
Η Εδέμ σύμφωνα με την Βίβλο ήταν οι μυθικοί κήποι διαμονής του Αδάμ και της Εύας στους οποίους ζούσαν ευτυχισμένοι με αρμονία. Οι θόλοι αυτοί είναι ουσιαστικά τα μεγαλύτερα θερμοκήπια στον κόσμο και είναι από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Κορνουάλης αλλά και της Μεγάλης Βρετανίας. Το Εden  project είναι ένα εκπαιδευτικό- φιλανθρωπικό πρόγραμμα που χτίστηκε με την πεποίθηση ότι μπορούμε να δουλέψουμε μαζί προς ένα καλύτερο μέλλον. Ο σημερινός κόσμος του σύγχρονου ανθρώπου απέχει πολύ μακριά από τηναρμονία και ισορροπία των κήπων της Εδέμ και αυτός είναι και ο σκοπός που το πρόγραμμα αυτό κατασκευάστηκε.
Συνδιάζει μαζί την επιστήμη, την τέχνη, την τεχνολογία και την εμπορικότητα και οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν να ζουν σε αρμονία με το περιβάλλον. Συνθήκες τροπικού κλίματος και ερήμων αναδημιουργήθηκαν μέσα στους θόλους αυτούς με ποτάμια και καταρράκτες, μια μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη που εκεί πραγματικά βιώνει ότι βρίσκεται στο δάσος του Αμαζονίουή στην έρημο Σαχάρα. Το εκπαιδευτικό αυτό κέντρο σχεδιάστηκε με βάση την ακολουθία του Fibonacci, μία από τα πιό θεμελιώδη στοιχεία της φύσης.
Η παρουσία του δεν έχει σκοπό να το κάνει άλλο ένα αξιοθέατο για τουρίστες αλλά να θυμίσει στους ανθρώπους την καταγωγή τους, να τους εμπνεύσει και να τους ευαισθητποιήσει προς την οικολογία, να τους αφυπνίσει να αλλάξουν την ζωή τους προς έναν πιο οικολογικό τρόπο να δημιουργήσουν μία καθημερινότητα με σκοπό την επιστροφή στον κήπο της Εδέμ.




Αναφιώτικα, ένα κυκλαδίτικο ''νησί" στην Αθήνα



Θα μπορούσατε ποτέ να περπατήσετε στην Αθήνα και να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε ένα Αιγαιοπελαγίτικο νησί; Να διασχίσετε μικρά σοκάκια ανάμεσα σε ασβεστωμένα σπιτάκια και πολύχρωμες βουκαμβίλιες και σε ένα τοπίο που μοσχομυρίζει γιασεμί; Και όμως για όσους δεν γνωρίζουν υπάρχει μιά μικρή πανέμορφη τέτοια συνοικία που όταν βρεθείς εκεί σου δίνεται η αίσθηση ότι είσαι σε ένα όμορφο κυκλαδίτικο νησί και ξεχνιέσαι για λίγο μέχρι να κοιτάξεις ανάμεσα στα σπιτάκια και να καταλάβεις ότι η θάλασσα που βλέπεις στο βάθος δεν είναι θάλασσα αλλά μια έκταση με ατελείωτες πολυκατοικίες και το άλλο νησί απέναντι είναι ο Λυκαβηττός!

    
Οι περισσότεροι Αθηναίοι που έχουν κάνει βολτα στην Πλάκα και στηνΑκρόπολη γνωρίζουν ότι αυτά είναι τα Αναφιώτικα, μία από τις πιο όμορφεςσυνοικίες της Αθήνας, όσοι δεν έχετε πάει εκεί αξίζει να πάτε και η θέα αλλά και η αίσθηση να περπατάτε σε αυτά τα σοκάκια θα σας ανταμείψει. Τα Αναφίωτικα είναι λοιπόν μια μικρή συνοικία, γραφική και εξωπραγματική για τα Αθηναικά δεδομένα που βρίσκεται στην Βορειοανατολική πλευρά της Ακρόπολης, σκαρφαλωμένη στους πρόποδές της ακριβώς πάνω από την Πλάκα. Το ότι είναι κάτω από την Ακρόπολη και η θέα αφ' υψηλού τους δίνει μία επιπλέον γοητεία.
Στην περιοχή αυτή εγκαταστάθηκαν "παράνομα" εργάτες και περίφημοι τεχνίτες και μάστορες όπως μαρμαράδες, λιθοξόοι, ξυλουργοί και χτίστες από την Ανάφη αλλά και άλλα Κυκλαδίτικα νησιά κατά την περίοδο της βασιλείας τουΟθωνα, γύρω στα μέσα του 19ου αιώνα που συνέβαλαν στην κατασκευή των βασιλικών ανακτόρων ώς χτίστες, αλλά και στην ανοικοδόμηση της Αθήνας ώς πρωτέυουσας του νεοσύστατου τότε Νεοελληνικού Κράτους. Πρώτοι κάτοικοι στα Αναφιώτικα ήταν ένας ξυλουργός εν ονόματι Γ. Δαμίγος και ένας χτίστης, ο Μ. Σιγάλας από την Ανάφη, ενώ τους ακολούθησαν αργότερα κι άλλοι συμπατριώτες τους, που έχτισαν τα σπίτια τους εκεί, παράνομα μεν αλλά με την ανοχή των αρχών. Ετσι την δημιούργησαν στα προτυπα του νησίου τους και στο ύφος της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, μια μικρή Ανάφη με μικρά σπιτάκια, στενά ασβεστωμένα λαξευμένα σοκάκια, μπλε παράθυρα και πολλά λούλούδια. Εκέι θα συναντήσουμε και τις δύο παλαιές μικρές εκκλησίες του Αγίου Γεωρίου του βράχου και του Αγίου Συμεών.
Η μαγεία που σου προσφέρουν με την καταπληκτική θέα και την μοναδική αρχιτεκτονική που σε ταξιδέυει αλλού είναι μοναδική. Μετά το 1922 προστέθηκαν μικρασιάτες πρόσφυγες στην περιοχή που την αλλίωσαν δημογραφικά ενώ μετά το 1950 και μέχρι το 1970 απαλλοτριώθηκε μέρος της συνοικίας και γκρεμίστικε σημαντικός αριθμός οικίων για αρχαιολογικές ανασκαφές.
Σήμερα η συνοικία αποτελείται απο 45 διατηρητέα σπίτια. Αξίζει να τα επισκεφτείτε έαν βρεθείτε στην Πλάκα στην είδοδο από Μακρυγιάννη, είναι μόνο 5 λεπτά απόσταση ανηφορίζοντας από την Πλάκα, από το Φανάρι του Διογένη, προς την Ακρόπολη.