expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19.9.12

Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου




Κάποια θυμίζουν πολυτελή ξενοδοχεία, άλλα παραμυθένιες κατοικίες και ιδανικούς προορισμούς διακοπών.

Μια ματιά στα 16 από τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου μπορεί να σε πείσει να ξαναγυρίσεις στο θρανίο ή να μαζεύεις χρήματα μια ζωή ώστε να στείλεις τα παιδιά σου. Αυτά αν είσαι πάνω από 18, διότι αν είσαι νεότερος μήπως να κάνεις μια αίτηση;


1. Η ονειρεμένη αρχιτεκτονική της Οξφόρδης έχει εμπνεύσει γενεές και γενεές μαθητών.

2. Το Χάρβαρντ είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Αμερικής, το οποίο χρονολογείται από το 1636 και είναι διάσημο για τα κόκκινα κτίρια και τις κατάφυτες αυλές του.

3. Τα κτίρια του πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα, αλλά το φόντο με τα πανύψηλα βουνά πίσω του είναι μοναδικό στον κόσμο.

4. Μπορεί να μοιάζει με πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά είναι το κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας. Ένα από τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια της Ρωσίας, το κύριο κτίριο του οποίου θεωρείται η πιο ισχυρή εκπαιδευτική δομή του κόσμου.

5. Στη Μπολόνια της Ιταλίας βρίσκεται το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου, το οποίο ιδρύθηκε το 1088.

6. Το πανεπιστήμιο του Τορόντο ιδρύθηκε το 1827 και τα χιονισμένα κτίρια του γοητεύουν τον χειμώνα.

7. Οι επισκέπτες του Cambridge συχνά θαυμάζουν το εκκλησάκι King’s College Chapel στην γραφική περιοχή του ποταμού που είναι γνωστή ως «backs», καθώς στις «πλάτες» του βρίσκονται πολλά κολλέγια.

8. Το πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα στη δυτική Ισπανία ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα και χτίστηκε με το περίτεχνο τοπικό στιλ «plateresque».


9. Ο πύργος Rajabai του πανεπιστημίου της Βομβάης έχει ως πρότυπο τον Big Ben και είναι από τα πιο διάσημα αξιοθέατα.

10. Το νεο-γοτθικό πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ σχεδιάστηκε την δεκαετία του 1850 από τον αρχιτέκτονα Edmund Blacket.

11. Το Royal Holloway στο Surrey, μέρος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, κυριαρχείται από κόκκινο τούβλο και βρίσκεται μέσα σε 136 στρέμματα δάσους. Αρχικά ήταν αποκλειστικά κολλέγιο γυναικών.

12. Το πανεπιστήμιο Otago στη Νέα Ζηλανδία είναι μια σειρά εντυπωσιακών κτιρίων του 19ου αιώνα νεο-γοτθικής δομής και βρίσκεται δίπλα σε ποτάμι.

13. Η γκρι πέτρα είναι το σήμα κατατεθέν του Πρίνστον.

14. Το Xiamen διαθέτει μια από τις πιο γραφικές πανεπιστημιουπόλεις στην Κίνα, με πολλά δέντρα, θάλασσα γύρω του και εντυπωσιακά κτίρια ανατολικού και δυτικού μείγματος στιλ.

15. Το Queen’s University ιδρύθηκε το 1845 από την βασίλισσα Victoria και έχει πάνω από 300 κτίρια στα καταπράσινα προάστεια του Μπέλφαστ.

16. Πολλά από τα διάσημα κτίρια του Yale χτίστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα και ο αρχιτέκτονας James Gamble Rogers χρησιμοποίησε τεχνάσματα ώστε να φαίνονται πιο παλιά.


via

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!


Αν σας αρέσει η σελίδα μας. Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.

Τα νέα αεροπορικά δρομολόγια Καστοριάς - Αθήνας




Δυτική Μακεδονία Τα νέα αεροπορικά δρομολόγια Καστοριάς-Αθήνας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνδέεται αεροπορικά με την Αθήνα, μέσω πτήσεων που πραγματοποιεί η Αεροπορική Εταιρία Sky Express.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών, σας ενημερώνουμε ότι τα δρομολόγια της εταιρίας για το χειμερινό πρόγραμμα είναι τα εξής:

Δυτική Μακεδονία Τα νέα αεροπορικά δρομολόγια Καστοριάς-Αθήνας

H Καστοριά, για το εν λόγω διάστημα, συνδέεται αεροπορικά με την Αθήνα κάθε μέρα εκτός Πέμπτης.

http://perifereianews.com/

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας. Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.

Η Κορινθιακή Ελβετία...... Φενεός




Φενεός: Η Κορινθιακή ΕλβετίαΦενεός: Η Κορινθιακή Ελβετία

Φενεός: Η Κορινθιακή ΕλβετίαΦενεός: Η Κορινθιακή Ελβετία
Ανεβαίνοντας τον ορεινό όγκο της Ζήριας, στα νοτιοδυτικά της Κορινθίας και όσο πλησιάζει κανείς την ορεινή καρδιά της Πελοποννήσου, ξαφνικά βρίσκεται σε ένα απίστευτο πεδινό μέρος.
Δεν είναι άλλο από το οροπέδιο του Φενεού. Πολλοί έχουν ονομάσει την περιοχή «Κορινθιακή Ελβετία» λόγω της απίστευτης φυσικής ομορφιάς, μέρη τα οποία παραμένουν παρθένα και η ανθρώπινη παρέμβαση είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη φύση. Το απίστευτο ψηφιδωτό της πεδιάδας του Φενεού, έκτασης 79.000 στρεμμάτων, είναι ουσιαστικά ο πυθμένας μίας παλιάς λίμνης που σχηματιζόταν κάθε χειμώνα όταν οι ποταμοί Όλβιος και Δόξας δεν έβρισκαν διέξοδο προς τη θάλασσα και τα νερά της λίμνης «ρουφούσαν» οι καταβόθρες που βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Σαϊτάς.
Τα νερά της παλιάς λίμνης συγκεντρώνονται ακόμα, αλλά σε μικρότερη έκταση στη νότια πλευρά του τριγώνου που σχηματίζει το οροπέδιο.
Πλούσια είναι η ιστορία αυτής της περιοχής αφού στο Φενεό γεννήθηκε ο Ερμής, ο οποίος λατρευόταν ως τοπικός θεός και προς τιμήν του οργανώνονταν τα Έρμαια. Σύμφωνα με τη μυθολογία τις καταβόθρες στον Σαϊτά είχε κατασκευάσει ο ημίθεος Ηρακλής, ενώ ο θρύλος λέει ότι από αυτές τις καταβόθρες κατέβηκε η θεά Δήμητρα στον Κάτω κόσμο για να αναζητήσει την Περσεφόνη. OΝαός του Ασκληπιού στην Ακρόπολη του αρχαίου Φενεού έχει ανασκαφεί κοντά στο σημερινό χωριό Καλυβάκια.
Τα χωριά του Φενεού είναι απλωμένα περιμετρικά του οροπεδίου στους πρόποδες των Αροανίων (Χελμός και Ντουρντουβάνα) δυτικά, του Σαϊτά νότια, του Μαυροβουνίου ανατολικά και της Ζήρειας βόρεια.
Ακολουθώντας τη διαδρομή από τη Στυμφαλία το πρώτο χωριό που συναντάμε είναι η Μόσια που βρίσκεται σε υψόμετρο 810 μέτρων. Στη Μόσια αξίζει να προσέξουμε τον πετρόχτιστο ναό του Αγ. Νικολάου στο κέντρο του χωριού. Ανατολικά της Μοσιάς βρίσκεται το χωριό μάτι ενώ συνεχίζοντας βόρεια φτάνουμε στο Μεσινό. Αξίζει μία βόλτα στα δυτικά του Μεσινού. Εκεί μας περιμένει ο Αρχαίος Φενεός τα σημερινά Καλύβια σε υψόμετρο 840 μέτρων. Στο χωριό λειτουργεί μουσείο που στεγάζει αρχαιολογική συλλογή. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το Πανόραμα, στα 900 μέτρα υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται ο περίφημος βυζαντινός ναός του Αγ. Δημητρίου (13ος αιώνας).
Δίπλα στα δύο αυτά χωριά βρίσκεται η τεχνητή λίμνη «Δόξα»στα νερά της οποίας υπάρχει ένα μικρό νησάκι με την εκκλησία του Αγίου Φανουρίου που οι ντόπιο το λένε Παλιομονάστηρο.
Το Ποντικονήσι της Κορινθίας ενώνεται με τη στεριά με μία στενή λωρίδα γης. Στα βόρεια της λίμνης δεσπόζει η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου που χτίστηκε τον 17ο αιώνα, όταν δηλαδή μεταφέρθηκε από την παλιά της τοποθεσία το νησάκι στη λίμνη Δόξα (από εκεί και η ονομασία Παλιομονάστηρο). Στο τριώροφο μοναστήρι με την εσωτερική αυλή και τα περιμετρικά διατεταγμένα κελιά είχε συσταθεί έδρα της Φιλικής Εταιρείας από τον ηγούμενο Ναθαναήλ. Η θέα από το μπαλκόνι της Μονής είναι μοναδική, ειδικά αν συνοδεύεται από το γλυκό τριαντάφυλλο που προσφέρουν οι καλόγεροι στους επισκέπτες.
Επιστρέφοντας στο Μεσινό και κινούμενοι βόρεια θα συναντήσουμε την Γκούρα.
Η Γκούρα με υψόμετρο 950 μ. εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα καλοδιατηρημένα και όμορφα αρχοντικά της αλλά και με την επιβλητική κεντρική της πλατεία. Κινούμενοι βόρεια και αφού περάσουμε το Στενό θα συναντήσουμε στα δυτικά το χωριό του Φενεού.
Ο Φενεός είναι ένας πανέμορφος οικισμός σε υψόμετρο 920 μέτρων, με τα παλιά πέτρινα σπίτια και το Λαογραφικό Μουσείοτης Βασιλικής Μητροπούλου, φορτωμένο με μνήμες και παραδόσεις του τόπου. Ακόμα βορειότερα βρίσκονται τα χωριά τουΚάτω και Άνω Ταρσού με υψόμετρο που αγγίζει τα 1150 μ., τα οποία αποτελούν από τα ψηλότερα χωριά της Ελλάδας.
Απαράμιλλης ομορφιάς είναι το έρημο μοναστήρι της Παναγίας του Βράχου, χτισμένο στη σκιά ενός τεράστιου βράχου που φέρνει στον επισκέπτη συνειρμούς από Μετέωρα. Ο ναός του μοναστηριού είναι χτισμένος σε μια σχισμή του βράχου, πάντα ανοιχτός για τον επισκέπτη που θέλει να απολαύσει τη θαυμάσια θέα προς τη Ζήρεια, ειδικά τα χειμωνιάτικα απογεύματα.
Αυτός που θα αποφασίσει να επισκεφθεί τον Φενεό θα έρθει σε άμεση επαφή με την παρθένα φύση και με τους ανθρώπους που είναι ακόμα δεμένοι με τη γη και την παράδοση. Η γαλήνη και η ηρεμία από αυτονόητα έχουν γίνει ζητούμενα στην εποχή μας και μία εξόρμηση στα χωριά του Φενεού θα μας πείσει ότι μπορούν να είναι πάλι αυτονόητα…
http://www.moriasnow.gr
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας. Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.


Παρέμενε στο βυθό για 340 χρόνια !


Βρέθηκε το πλοίο του πειρατή......... Μόργκαν .

Παρέμενε στο βυθό για 340 χρόνια! Συνεχίζονται, λοιπόν οι προσπάθειες για την αποκάλυψη του πλοίου...


Ειρήνη Λαλίδου


Τη ναυαρχίδα του στολίσκου του περιβόητου Ουαλού πειρατή Χένρι Μόργκαν εντόπισαν Αμερικάνοι αρχαιολόγοι ανοιχτά της Πόλης του Παναμά.




Ο χάρτης που "έδειξε" τη θέση του πλοίου.


Πρόκειται για το πλοίο “Satisfaction”, το οποίο βυθίστηκε το 1671. Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν πάνω στο πλοίο κανόνια, κλειστά κιβώτια και μπαούλα, το περιεχόμενο των οποίων παραμένει άγνωστο.


Την έρευνα χρηματοδοτούσε εν μέρει η εταιρεία που παράγει ρούμι με το όνομα του γνωστού πειρατή. 
 


Ο καπετάνιος

http://news.youropia.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!


Αν σας αρέσει η σελίδα μας. Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.

Κορινθία ... Η πύλη της Πελοποννήσου.






Όποιος αποφασίσει να επισκεφθεί την Πελοπόννησο είναι αδύνατον να μην περάσει από την πύλη της, την Κορινθία. Μόλις περάσετε τη διώρυγα της Κορίνθου, ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα, βρίσκεστε στην μαγική χερσόνησο της Πελοποννήσου και στην Κορινθία που σας καλωσορίζει με τον καλύτερο τρόπο, αφού τα όμορφα μέρη της, οι ακρογιαλιές, τα κατάφυτα ορεινά της μέρη, ο πλούσιος κάμπος της και οι αρχαιολογικοί χώροι συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.
Η πρώτη πόλη που συναντάει κανείς είναι η Κόρινθος, μία σύγχρονη μεγάλη πόλη, σημαντικό αστικό κέντρο της Ελλάδας σε γεωπολιτική θέση, η οποία την κατέταξε ως μία από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαιότητας. Λίγο έξω από την Κόρινθο αξίζει κανείς να επισκεφθεί το χώρο της Αρχαίας Κορίνθου.
Κινούμενοι δυτικά, κατά μήκος της Εθνικής οδού, συναντάμε πλήθος παραθαλάσσιων χωριών και μικρών πόλεων. Το Λέχαιο, το Βραχάτι, το Βέλο, το Κιάτο και το ξακουστό Ξυλόκαστρο.  Απέραντες παραλίες, κατάφυτα τοπία, γραφικοί οικισμοί συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιο, το οποίο ολοκληρώνεται με τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.
Όποιος αποφασίσει να κατευθυνθεί νοτιοδυτικά προς την ενδοχώρα της Κορινθίας θα καταλήξει στη διάσημη Νεμέα, την  «Αμπελόεσσα».Στο δρόμο για τη Νεμέα δεσπόζει ο βράχος του Ακροκορίνθου, άγρυπνος φρουρός της Κορινθιακής γης με ιστορία που αγγίζει τα αρχαϊκά χρόνια. Το φρούριο στην κορυφή του βράχου περιμένει τους επισκέπτες να δουν στα ταλαιπωρημένα του τείχη να αναβιώνονται μάχες από όλο το φάσμα της ελληνικής ιστορίας.
Η Νεμέα, πανελλήνιο κέντρο αθλητικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων κατά την αρχαιότητα, με φήμη που φτάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω του ποιοτικού κρασιού που παράγεται σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Η ποικιλία των αγιωργίτικων σταφυλιών χαρίζει στα κρασιά της περιοχής ένα έντονο κόκκινο χρώμα το οποίο αποτελεί «σήμα κατατεθέν». Το 1996 αναβίωσαν ύστερα από 2.300 χρόνιαοι αγώνες των Νέμεων, ενώ κάθε χρόνο - το φθινόπωρο - γίνεται στη Νεμέα η γιορτή του κρασιού με τη συμμετοχή τοπικών οινοπαραγωγών.
Η ανατολική διαδρομή περνάει από το πρώτο «πόδι» της Πελοποννήσου που ακουμπάει στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού κόλπου.
Σημείο αναφοράς είναι το λιμάνι των Κεγχρεών, ένα από τα γνωστότερα λιμάνια του αρχαίου κόσμου, από τις Κεγχριές μεταφέρονταν εμπορεύματα από και προς την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τους δύο μόλους του κοσμούσαν ναοί της Αφροδίτης και της Ίσιδας. Από εδώ αναχώρησε με πλοίο ο Απόστολος Παύλος για την Έφεσο.
Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, συναντάει κανείς τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, έναν μικρό γραφικό οικισμό που οφείλει το όνομά του στις πηγές γλυκού νερού τις οποίες λέγεται ότι επισκεπτόταν η Ωραία Ελένη, Βασίλισσα της αρχαίας Σπάρτης. Συνεχίζοντας ο δρόμος μας οδηγεί στις δαντελωτές ακτές του νότιου Σαρωνικού και τους γραφικούς κολπίσκους του Σιδερώνα και του Φραγκολίμανου. Η διαδρομή στην ανατολική Κορινθία καταλήγει στο Σοφικό.
Μια βόλτα στην Κορινθία είναι αρκετή για να σας εκπλήξει. Ένα μέρος τόσο κοντά στην Αθήνα, αλλά και ταυτόχρονα τόσο μακριά. Μπορεί να σας αποζημιώσει με τις πλούσιες υποδομές και τις πολλές επιλογές που προσφέρει για όλα τα πορτοφόλια. Το βέβαιο είναι πως δε θα ξεχάσετε τις ομορφιές που κρύβει …
http://www.moriasnow.gr/
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας. Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.


Ματωμένα.......... ελεφαντόδοντα .




Χιλιάδες ελέφαντες πεθαίνουν κάθε χρόνο για τους χαυλιόδοντές τους. Πότε θα σταματήσει αυτή η σφαγή;

Κείμενο: Ειρήνη Λαλίδου
Φωτογραφίες: Brent Stirton



Ιανουάριος 2012. Εκατοντάδες έφιπποι πλιατσικολόγοι εφορμούν στο εθνικό πάρκο Bouba Ndjidah στο Καμερούν. Κρατώντας στα χέρια αυτόματα ΑΚ-47s και ρουκετοβόλα, σφαγιάζουν εκατοντάδες ελέφαντες σε μία από τις χειρότερες μαζικές εξοντώσεις από την απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντοστού το 1989. Στη συνέχεια, κάποιοι από αυτούς σταματούν και προσεύχονται. Στο έδαφος τα ματωμένα κουφάρια αποτελούν «μνημεία» στην ανθρώπινη απληστία…




Κουφάρια ζώων σε σήψη. Το μόνο που έχει απομένει στο Εθνικό Πάρκο Bouba Ndjidah…


Το παράνομο κυνήγι ελεφάντων βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο απόγειό του, με τις κατασχέσεις λαθραίου ελεφαντόδοντου να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Από ψηλά, τα σκορπισμένα κουφάρια των άτυχων ζώων δίνουν «φως» σε μία αέναη σκηνή εγκλήματος. Μπορείς να δεις ποια ζώα προσπάθησαν να διαφύγουν, ποιες μητέρες προσπάθησαν να προστατεύσουν τα μικρά τους, πως μία τρομοκρατημένη αγέλη 50 ελεφάντων «έπεσε» μαζί…

Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες ελέφαντες σκοτώνονται στην Αφρική, ώστε το πολύτιμο ελεφαντόδοντο τους να σταλεί στην Ασία και να μετατραπεί σε κάποιο πολυτελές αντικείμενο για θρησκευτικούς σκοπούς.




Μερικοί από τους τελευταίους ελέφαντες με μεγάλους χαυλιόδοντες στο Τσάβο της Κένυας. Ένας μόνο χαυλιόδοντας τους στη μαύρη αγορά μπορεί να πωληθεί ως και 6.000 δολάρια, ποσό αρκετό για να εξασφαλίσει ένα ανειδίκευτο Κενυάτη εργάτη για δέκα χρόνια.


Ο μεγαλύτερος σταυρός από ελεφαντοστό στις Φιλιππίνες κρέμεται στους τοίχους ενός μουσείου στη Μανίλα. Το σώμα του Χριστού είναι λαξευμένο πάνω σε ένα μόνο χαυλιόδοντα, ο οποίος χρονολογείται κοντά στις αρχές του 1600.



Το σπίτι ενός Φιλιππινέζου συλλέκτη στολισμένο με λατρευτικά αντικείμενα φτιαγμένα από ελεφαντόδοντο. «Δε βλέπω τον ελέφαντα. Βλέπω τον Κύριο» σχολιάζει ένας άλλος συλλέκτης.



Μία εργάτρια στο μεγαλύτερο εργοστάσιο χαρακτικής ελεφαντοστού στην Κίνα βάζει τις τελευταίες «πινελιές» σε ένα έργο τέχνης που συμβολίζει την ευημερία. Το 2008 η Κίνα αγόρασε νόμιμα 73 τόνους ελεφαντοστού από την Αφρική. Εκ τότε, η λαθροθηρία και το λαθρεμπόριο έχουν εκτοξευθεί…



Μία αποτυχημένη απόπειρα παράνομης εξαγωγής ελεφαντοστού. Οι Κενυατικές αρχές εντόπισαν το παράνομο φορτίο πριν περάσει τα σύνορα. Μέσα στις βαλίτσες διακρίνονται μικροί χαυλιόδοντες, σημάδι της νεαρής ηλικίας των θυμάτων…



Ο Kruba Dharmamuni, aka ο Μοναχός των Ελεφάντων, φυλάει Ασιατικούς ελέφαντες στο ναό του στην Ταϊλάνδη. Οι ακτιβιστές τον κατηγορούν ότι αφήνει έναν ελέφαντα να λιμοκτονήσει για να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια το ελεφαντόδοντο του στην κατασκευή φυλακτών. Κατηγορίες που ο ίδιος φυσικά αρνείται…



Μία Κινέζα ρεπόρτερ καλύπτει την καύση 5,5 τόνων λαθραίου ελεφαντοστού στην Κένυα το 2011. Η χώρα που στήριξε σημαντικά την απαγόρευση λαθροθηρίας ελεφάντων το 1989, έχει καταντήσει σήμερα μία τεράστια αποθήκη για τόνους ελεφαντόδοντου που εισέρχεται παράνομα από διάφορες χώρες της Αφρικής.



Ένα γλυπτό σαν κι αυτό χρειάζεται έναν έμπειρο λαξευτή και χρόνια δουλειάς για να κατασκευαστεί. Στο κέντρο βλέπουμε τους θεούς Shou, Lu και Fu –σύμβολα μακροβιότητας, οικονομικής ευημερίας και τύχης στον Ταοϊσμό.



Λαθραίες ποσότητες ελεφαντοστού ταξιδεύουν στην Ασία μέσω των Φιλιππίνων, όπου μετατρέπονται σε διάφορα θρησκευτικά σύμβολα για να μεταφερθούν λαθραία σε άλλες χώρες.



Ένα κοιμητήριο για ιδιόκτητους ελέφαντες στο Surin στην Ταϊλάνδη.



Οι «κόκκινοι ελέφαντες» στο Εθνικό Πάρκο Tsavo στην Κένυα οφείλουν το χρώμα τους στο κόκκινο χώμα, όπου κυλιούνται κάνοντας λασπόλουτρο.

http://news.youropia.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας. Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.

Αρχαία Επίδαυρος ... Από τα πιο όμορφες παραλιακές τοποθεσίες του Αργοσαρωνικού.














Από τα πιο όμορφες παραλιακές τοποθεσίες του Αργοσαρωνικού, η Αρχαία Επίδαυρος (παλιότερα ονομαζόταν Παλιά Επίδαυρος) διαθέτει για τον επισκέπτη της τα πάντα:θάλασσα, φύση, αρχαιολογικούς χώρους.
Χτισμένη στο σημείο που βρισκόταν η αρχαία πόλη,θυμίζει νησί, αφού απλώνεται στον μυχό ενός στενού όρμου. Η θέα είναι μαγευτική από το πευκόφυτο όρος Άκρως, στους πρόποδες του οποίου ξεκινά ο οικισμός.
Στο «νησί» - όπως αποκαλούν οι ντόπιοι την μικρή χερσόνησο - βρίσκεται το Μικρό Θέατρο ή Κοχύλι. Κατασκευάστηκε τον 4ο π.Χ. αιώνα, ενώ η ανασκαφή του ξεκίνησε το 1971. Κάθε καλοκαίρι τον Ιούλιο παρουσιάζονται εξέχουσες μουσικές εκδηλώσεις. Την ίδια περίοδο οργανώνεται από το 1998, το πανηγύρι του Αγροτουρισμού όπου εκτίθενται αγροτικά προϊόντα της περιοχής.
Πολλές μικρές και μεγάλες παραλίες τόσο μέσα στην οικισμό όσο και κοντά σε αυτόν περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Το Γιαλάσι, η Βαγωνιά, το Καλαμάκι, αλλά και πιο μακριά με σκάφος ή με 4Χ4 η Πολεμάρχα.
Η Αρχαία Επίδαυρος διαθέτει καταλύματα για όλα τα γούστα, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ και πολλές ταβέρνες. Για την διασκέδασή σας θα βρείτε από καφετέριες, μέχρι και ήσυχα μπαράκια, αλλά και κλαμπ.
Αν αγαπάτε τα θαλάσσια σπορ, την ποδηλασία, το trekking δεν θα απογοητευτείτε.
Για τον επισκέπτη της η Επίδαυρος μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις είτε στα παράλια του Αργοσαρωνικού είτε στην ενδοχώρα. Κοντά στην Αρχαία Επίδαυρο βρίσκεται η Νέα Επίδαυρος και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
http://www.moriasnow.gr
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας. Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.


Η ιστορία της λίμνης Tahoe ( μαγευτικό video )






Ο δημιουργός Justin Majeczky πέρασε 10 μήνες στην Καλιφόρνια.
Έστησε την κάμερα του και απαθανάτισε εκατοντάδες πλάνα της λίμνης Tahoe, δημιουργώντας ένα μαγευτικό time lapse γεμάτο από τα εντυπωσιακά χρώματα της Δύσης και της Ανατολής και τα εκτυφλωτικά φώτα της έναστρης νύχτας στην αμερικανική ύπαιθρο.

http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/08/image12196.jpeg
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/08/image12197.jpeg
eZy News 


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας. Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.