expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

5.10.12

Οι 10 πιο extreme προορισμοί στον πλανήτη




Οι 10 πιο extreme προορισμοί στον πλανήτη (3)

Ανακαλύψτε ποιος προορισμός σε ολόκληρη την υφήλιο είναι ο πλησιέστερος στο… διάστημα και ποια τοπία θα σας κόψουν την ανάσα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια…
Αν δε σας αρέσουν τα συνηθισμένα ταξίδια για shopping και τουριστικά αξιοθέατα, σκεφτείτε κάτι πιο ακραίο: τους πιο extreme προορισμούς της Γης (όπως αναφέρονται στο MSN travel), από άποψη θερμοκρασίας, υψομέτρου, τοποθεσίας κ.τ.λ. Ακόμη κι αν δε μπορέσετε να τους επισκεφτείτε, είναι ενδιαφέρον να ξέρετε ότι υπάρχουν.

  • Τα πιο «ύπουλα» νερά στον κόσμο: Gansbaai, Νότια Αφρική

Οι 10 πιο extreme προορισμοί στον πλανήτη (6)

Από το 1995, οι καταδύσεις σε κλουβί στο χώρο που κινούνται οι λευκοί καρχαρίες είναι μια από τις βασικές τουριστικές ατραξιόν στο Gansbaai της Νότιας Αφρικής. Με έναν από τους πλέον πυκνούς πληθυσμούς λευκού καρχαρία στον κόσμο, το Gansbaai είναι ο Νο1 «υδάτινος» προορισμός γι’ αυτή την δραστηριότητα. Για να βρεθείτε τρομακτικά κοντά σε αυτά τα φοβερά πλάσματα, σας προτείνουμε την κατάδυση με κλουβί, μέσω ενός έμπειρου πρακτορείου. Αν πάλι δε θέλετε να το ρισκάρετε, μπορείτε να παρατηρήσετε τις φάλαινες από μακριά, από τις ακτές με τη λευκή άμμο της παραλίας Pearly Beach.
Οι 10 πιο extreme προορισμοί στον πλανήτη (1)
  • Οι υψηλότεροι καταρράκτες στον κόσμο: Angel Falls, Βενεζουέλα
Μολονότι οι καταρράκτες Angel βρίσκονται σε μία απομονωμένη περιοχή της ζούγκλας και δεν είναι και τόσο εύκολα προσβάσιμοι, παραμένουν μία από τις βασικότερες τουριστικές ατραξιόν της Βενεζουέλας.
Οι καταρράκτες έχουν ύψος 979 μέτρα και περιλαμβάνουν 400 μέτρα κεκλιμένων καταρρακτών και 30 μέτρα απότομης πτώσης νερού. Μάλιστα από το υπερβολικά μεγάλο ύψος, το νερό πριν χτυπήσει στο έδαφος μετατρέπεται με τη βοήθεια του ανέμου σε ομίχλη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υδατόπτωση στον κόσμο.

  • Το πιο υγρό μέρος στον κόσμο: Mawsynram, Ινδία

Οι 10 πιο extreme προορισμοί στον πλανήτη (7)

Η λίμνη Umiam, κοντά στην Mawsynram
Θεωρούμενη ως η πλέον «υγρή» τοποθεσία του πλανήτη, η συγκεκριμένη ινδική πόλη δέχεται 11.872 χιλιοστά βροχόπτωσης το χρόνο. Το 1985, το βιβλίο ρεκόρ Guinness την ονόμασε και επισήμως το πλέον υγρό μέρος στη Γη, αφού εκείνη τη χρονιά είχε δεχτεί 26.000 χιλιοστά βροχόπτωσης. Υποτροπικού κλίματος και με έντονους μουσώνες, η Mawsynram είναι ένα δύσκολο μέρος για να ζεις, αλλά και ένα θέλγητρο για τους τουρίστες.

  • Η πλέον παγωμένη ήπειρος: Ανταρκτική

Οι 10 πιο extreme προορισμοί στον πλανήτη (2)

Με πληθυσμό μεταξύ 1.000 και 4.000 κατοίκων, η πέμπτη μεγαλύτερη ήπειρος στον κόσμο είναι δημοφιλέστατος προορισμός για τυχοδιώκτες και αναζητητές της περιπέτειας. Γνωστή ως η «γη των άκρων», η Ανταρκτική είναι η πλέον κρύα και ξηρή ήπειρος του πλανήτη. Οι ταξιδιώτες μπορούν να φθάσουν εκεί μονάχα με παγοθραυστικά σκάφη ειδικά για τις αφιλόξενες θάλασσες που την περιβάλλουν. Γνωστή για σκηνικά και τοπία που πραγματικά αφήνουν έκπληκτο τον επισκέπτη, κανείς νοήμων δε θα ξεκινούσε μια εξερεύνησή της χωρίς γερή προετοιμασία και έναν tour operator που να γνωρίζει την περιοχή σαν την… παλάμη του.

  • Πιο απομονωμένο μέρος στον πλανήτη: Tristan da Cunha, Ηνωμένο Βασίλειο

Οι 10 πιο extreme προορισμοί στον πλανήτη (11)

Τυπικά μέρος των Βρετανικών υπερπόντιων Εδαφών, το Tristan da Cunha απέχει 2.000 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη ήπειρο, την Αφρική. Ανακάλυψη του Πορτογάλου εξερευνητή Tristão da Cunha το 1506, αποτελεί extreme περίπτωση λόγω του ότι είναι εντελώς απομονωμένο από την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Με λιγότερους από 300 κατοίκους και καθόλου αεροδρόμιο, το Tristan da Cunha είναι προσβάσιμο μονάχα μέσω θαλάσσης. Ψάχνετε για απόδραση από την καθημερινότητα; Πιο μακριά και απομονωμένα, δε γίνεται!

  • Το πιο ζεστό μέρος στον κόσμο: Έρημος Lut, Ιράν

Οι 10 πιο extreme προορισμοί στον πλανήτη (8)

Η έρημος όπως φαίνεται από το διάστημα
Με θερμοκρασίες που αγγίζουν και τους 70 βαθμούς Κελσίου, η έρημος Lut είναι κυριολεκτικά το πιο θερμό μέρος στον κόσμο. Σύμφωνα με τοπικό θρύλο, το όνομα Dasht-e Lut σημαίνει «ψητό σιτάρι» στα περσικά. Ο θρύλος μιλά για ένα φορτίο σιταριού που έπιασε φωτιά, ξεχασμένο από λάθος για μέρες στην έρημο. Μολονότι οι τουρίστες επισκέπτονται αυτή την έρημη γη, πρόκειται για προορισμό αποκλειστικά για εκείνους που μπορούν να αντέξουν τη ζέστη και το εξωφρενικά ξηρό κλίμα.

  • Πλησιέστερο μέρος στο διάστημα: Chimborazo, Ισημερινός

Οι 10 πιο extreme προορισμοί στον πλανήτη (5)

Ένα ανενεργό ηφαίστειο που εξερράγη για τελευταία φορά το 550, το Chimborazo υψώνεται στα 6.000 μέτρα. Μολονότι το Everest φτάνει τα 8.000 μέτρα, λόγω της θέσης του βουνού πάνω στο γήινη επιφάνεια, η κορυφή του Chimborazo είναι το πλέον απομακρυσμένο σημείο από το κέντρο της Γης. Στο υψηλότερη σημείο του ηφαιστείου λοιπόν, θα έχετε πιάσει… επαφή με το σύμπαν. Με την κορυφή του μόνιμα παγωμένη, το ηφαιστειακό όρος έχει πολλά «μονοπάτια» για τους αναρριχητές.

  • Το πλέον άνυδρο μέρος στη γη: Έρημος Atacama, Χιλή

Οι 10 πιο extreme προορισμοί στον πλανήτη (4)

Σύμφωνα τόσο με τη NASA, όσο και με το National Geographic, η έρημος της Atacama στη Χιλή είναι χαρακτηρισμένη ως το πλέον ξηρό μέρος στη γη, με το χώμα της να μοιάζει με εκείνο του πλανήτη Άρη (οι σκηνές από τον Άρη για την τηλεοπτική σειρά «Space Odyssey: Voyage to the Planets» γυρίστηκαν εδώ).
Από τον Οκτώβριο του 1903 μέχρι τον Ιανουάριο του 1918, δεν «είδε» ούτε σταγόνα βροχής. Ήταν η μεγαλύτερη περίοδος χωρίς βροχόπτωση για μια περιοχή του πλανήτη σε ολόκληρη την καταγεγραμμένη σύγχρονη ιστορία. Αραιοκατοικημένη, η έρημος της Atacama έχει διάφορα ξενοδοχεία και γενικώς οι τουρίστες την εξερευνούν με χαρά. Χρειάζεται πολύ νερό και μάλλον οργανωμένη περιήγηση, για να αποφύγετε να βρεθείτε χαμένοι μέσα σε μια άνυδρη κόλαση!

Οι 10 πιο extreme προορισμοί στον πλανήτη (9)
  • Το πιο κρύο κατοικημένο μέρος του πλανήτη: 
  • Oymyakon, Ρωσία

Το πλέον παγωμένο μέρος στον πλανήτη (με καταγεγραμμένη θερμοκρασία μείον 71.2 βαθμούς Κελσίου το 1924), είναι η μικρή ρωσική πόλη Oymyakon. Με λιγότερους από 500 κατοίκους, το Oymyakon φιλοξενούσε κάποτε μονάχα εξόριστους, πολιτικούς κρατούμενους.
Η μέση χειμερινή θερμοκρασία είναι κάτω των 50 βαθμών, το έδαφος είναι παγωμένο ΟΛΟ το χρόνο και υπάρχει ένα ξενοδοχείο. Σκι, χόκεϊ επί πάγου και ψάρεμα στον πάγο είναι τα βασικά χόμπι των κατοίκων. Την πόλη έχουν επισκεφθεί μεταξύ άλλων οι Frankie Avalon, Burt Reynolds και Paris Hilton.

  • Πιο απόκρημνη κορυφή του πλανήτη: Mount Thor, Nunavut, Καναδάς

Οι 10 πιο extreme προορισμοί στον πλανήτη (10)

Στα 1.675 μέτρα, το Mount Thor σίγουρα δεν είναι η υψηλότερη κορυφή του κόσμου, είναι όμως σίγουρα η πλέον απόκρημνη. Γρανίτης και κάθετο «κόψιμο» 1.250 μέτρων, με γωνία 105 μοιρών. Μολονότι απομακρυσμένη περιοχή, είναι δημοφιλής προορισμός για φιλόδοξους ορειβάτες. Αν το κυνήγι της κορυφής δεν είναι το καλύτερό σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ευρύτερη περιοχή και να κατασκηνώσετε υπαιθρίως…


Πηγή: clickatlife.gr

Διαφορετικοί προορισμοί για ταξιδιώτες με τσαγανό




Διαφορετικοί προορισμοί για ταξιδιώτες με τσαγανό (6)

Ο δρόμος, ο λιγότερο ταξιδεμένος είναι συνήθως και ο καλύτερος. Το αξίωμα αυτό, απόσταγμα σοφίας των μεγαλύτερων περιηγητών, μας προτρέπει να ανακαλύψουμε προορισμούς που θα δεν ήταν ενδεχομένως στις πρώτες μας επιλογές.
Γιατί καλός και ο «Πρώτος Κόσμος», η Δύση έχει να δώσει πολλά στον τουρίστα, όποιος ψάχνει ωστόσο μια γερή δόση περιπέτειας στις διακοπές του πρέπει να κινηθεί σε μονοπάτια άγνωστα και δυνητικά επικίνδυνα…
Η φήμη των χωρών αυτών αμφίβολη, τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα πιεστικά, εδώ ωστόσο βρίσκεις περιηγητικά διαμάντια ακατέργαστα. Άσε που δεν έχουν να ζηλέψουν και τίποτα σε αξιοθέατα από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.
Και μπορεί οι υποδείξεις των δυτικών χωρών να προτρέπουν τον τουρίστα να αποφύγει αυτά τα μέρη, είναι ωστόσο θέμα χρόνου να μετατραπούν σε τουριστικές ατραξιόν. Καλό είναι λοιπόν να τα προλάβει κάποιος όσο είναι ακόμα «παρθένα». Ο τουρίστας λοιπόν που αναζητά περιπέτεια και συγκίνηση κάπου εδώ πρέπει να κινηθεί…

  • No 10 – Αιθιοπία

Διαφορετικοί προορισμοί για ταξιδιώτες με τσαγανό (2)

Αυτό που ξέρουμε συνήθως για την Αιθιοπία είναι η φτώχεια και η πείνα που μαστίζουν τον πληθυσμό της, άντε και τους περίφημους αιθίοπες δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Ο χρόνος έχει ωστόσο περάσει από το ’80 και το ’90 και τα πράγματα δεν είναι πλέον ολότελα έτσι.
Πέρα από τα περίφημα αξιοθέατα (όπως οι πελεκητές εκκλησίες στον βράχο της Lalibela), τα 13 εθνικά πάρκα της χώρας με την πλέον πλούσια άγρια ζωή (τύφλα να έχει η Κένυα) και το ξακουστό αιθιοπικό φαΐ, η πρωτεύουσα Addis Ababa είναι πλέον μια από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Ανατολικής Αφρικής.
Μπορεί να προσφέρει και μια καλή δόση πολυτέλειας, αν και το δυνατό της σημείο είναι η εξερεύνηση ενός μεγάλου πολιτισμού που τείνουμε να αγνοούμε εδώ στη Δύση…

  • No 9 – Κούβα

Διαφορετικοί προορισμοί για ταξιδιώτες με τσαγανό (3)

Κομμουνισμός και Φιντέλ Κάστρο! Το μικρό νησί στα περίχωρα της Αμερικής που απειλεί το ένδοξο καπιταλιστικό σύστημα της Δύσης.
Έτσι περιγραφόταν μέχρι και σχετικά πρόσφατα η Κούβα, ώσπου να έρθει στο φως από τους χιλιάδες τουρίστες η πραγματική μαγεία του νησιού: ολόλευκες παραλίες, φημισμένα κουβανέζικα πούρα και το ρούμι στα καλύτερά του.
Και βέβαια τα πολυθρύλητα ολονύχτια πάρτι της Αβάνας! Τσάρκες με Cadillac του 1950 και ξέφρενη διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσεως. Αυτή είναι η σημερινή Κούβα, αν και δεν χρειάζεται περισσότερη συζήτηση…

  • No 8 – Πακιστάν

Διαφορετικοί προορισμοί για ταξιδιώτες με τσαγανό (4)

Το Πακιστάν το παίρνει συνήθως η μπάλα και συνδέεται με το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τις άλλες ενεργές πολεμικές ζώνες της περιοχής, κάνοντάς το ένα μέρος που πρέπει να αποφύγει ο τουρίστας πάση θυσία.
Πρόκειται ωστόσο για το καλύτερα κρυμμένο ταξιδιωτικό μυστικό του πλανήτη! Όσο για την κοινωνική και πολιτική αναταραχή που καλά κρατεί εδώ και μια δεκαετία, είναι πλέον μέρος της μαγείας του.
Άσε που ο τουρίστας δεν έχει καμία ανάμειξη με τα «πολιτικά» της χώρας. Έχει ωστόσο ιδιαίτερη ανάμειξη με την εκπληκτική φυσική ομορφιά της χώρας, όπως οι πελώριες οροσειρές, τα φιδίσια ποτάμια και τα ξεχασμένα από τον χρόνο χωριά του βορρά, που δεν έχουν καμία σχέση με τα τεκταινόμενα στο Ισλαμαμπάντ.
Όσο για τα Ιμαλάια, από το Πακιστάν τα προσεγγίζεις πολύ ευκολότερα και χωρίς τις ορδές των τουριστών της Ινδίας και του Νεπάλ…

  • No 7 – Ιράν

Διαφορετικοί προορισμοί για ταξιδιώτες με τσαγανό (5)

Το Ιράν δεν είναι ο Αχμαντινετζάντ! Κι όσο κι αν στις μέρες μας η χώρα μοιάζει με εχθρικό τόπο και πεδίο πυρηνικών δοκιμών, κάθε άλλο παρά έτσι είναι.
Γιατί οι ντόπιοι έχουν κι άλλα πράγματα να κάνουν από το να απειλούν τη Δύση, και είναι βέβαια και ο φημισμένος περσικός πολιτισμός, η ιδιαίτερη κουζίνα και η βαριά ιστορία που καλούν τον τουρίστα να τα εξερευνήσει με όλες του τις αισθήσεις.
Πόλεις με ιστορία πάνω από 3.000 χρόνια (όπως η περίφημη Yazd), κοσμοπολίτικοι προορισμοί όπως η Τεχεράνη και βέβαια το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το ξακουστό Esfahan, «ο μισός κόσμος» κατά τους Ιρανούς. Και είναι βέβαια και ο πληθυσμός, που υποδέχεται χαρμόσυνα τους τουρίστες με μια κούπα τσάι στο χέρι…

  • No 6 – Ινδονησία

Διαφορετικοί προορισμοί για ταξιδιώτες με τσαγανό (6)

Η Ινδονησία είναι στις εφημερίδες πάντα για τους λάθος λόγους: φυσικές καταστροφές (τσουνάμια, σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις), τρομοκρατικά χτυπήματα, ναυάγια πλοίων, πτώσεις αεροπλάνων κι άλλα τέτοια υπέροχα.
Ποιοι είναι οι σωστοί; Κατά πρώτον, η ανείπωτη φυσική ομορφιά και η βιοποικιλότητα που τσακίζει κόκαλα: στο νησάκι Kalimantan, για παράδειγμα, συναντά κανείς πάνω από τα διπλάσια είδη ζωής απ’ όλη την αφρικανική ήπειρο! Και τα πιο περίεργα είδη ζωής: το δράκο του κομόντο, το μεγαλύτερο φίδι του κόσμου, το μεγαλύτερο λουλούδι, οι ουρακοτάγκοι της Σουμάτρα.
Όσο για το Μπαλί, αυτό δεν χρειάζεται συστάσεις: η Μέκκα του surfing κρατά τον τουρίστα σε συνεχή εγρήγορση, με surfing το πρωί και αχαλίνωτη διασκέδαση το βράδυ.
Και βέβαια υπάρχουν και οι εκπληκτικοί κοραλλιογενείς ύφαλοι των νησιών Togean και η τεράστια ποικιλία εξωτικών φρούτων και εδεσμάτων. Κανείς δεν φεύγει από την Ινδονησία παραπονεμένος…

  • No 5 – Κολομβία

Διαφορετικοί προορισμοί για ταξιδιώτες με τσαγανό (7)

Εννοείται ότι υπάρχουν στη χώρα μέρη που δεν είναι ασφαλή, όπως άλλωστε και σε όλες τις χώρες της λίστας, ωστόσο οι τουριστικές ατραξιόν και τα περισσότερα σημεία της Κολομβίας είναι πλέον προσβάσιμα στον περιηγητή: ειδυλλιακές παραλίες, χιονισμένα βουνά, ηφαίστεια που καπνίζουν, εθνικά πάρκα αναγνωρισμένα από την UNESCO και βέβαια ο Αμαζόνιος και η ζούγκλα του.
Θα μπορούσε κάποιος να περάσει αρκετούς μήνες στην Κολομβία χωρίς να επισκεφτεί ούτε μία πόλη! Και θα έκανε εντελώς λάθος επιλογή, γιατί οι ιστορικές πόλεις της χώρας είναι που αφήνουν τον ξένο άφωνο: η ζωντανή και φεστιβαλική Μπογκοτά, το ιδανικό μέρος για να κάνει κάποιος πρακτική στη salsa, η εντελώς τουριστική Cartagena, με την πλούσια αποικιοκρατική ιστορία, και οι περίφημες φυτείες του καφέ στη Zona Cafetera…

  • No 4 – Ουγκάντα

Διαφορετικοί προορισμοί για ταξιδιώτες με τσαγανό (8)

Ουγκάντα δεν είναι μόνο ο Idi Amin και ο κακός των ημερών μας, ο Joseph Kony. Η Ουγκάντα είναι, όπως το έθετε κομψά και ο Winston Churchill, το «μαργαριτάρι της Αφρικής» και διανύει πλέον μια περίοδο σχετικής σταθερότητας και ηρεμίας.
Γι’ αυτό και έχει ξεπηδήσει πρόσφατα ως τουριστικός προορισμός, με τα πολυτελή ξενοδοχεία και τις νέες εγκαταστάσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της.
Το must στην Ουγκάντα είναι η παρακολούθηση του γορίλα, μιας και είναι μία από τις 3 μόνο χώρες στον κόσμο που μπορείς να συναντήσεις γορίλες στη φύση.
Η χώρα δεν είναι ωστόσο τόπος μονάχα για αχτύπητο σαφάρι και εμπειρίες αδρεναλίνης (rafting στον Νείλο, οδηγικά παιχνίδια στην έρημο), έχει πολλά να προσφέρει στον τουρίστα που ψάχνει για ιστορία και πολιτισμό…

  • No 3 – Αρμενία

Διαφορετικοί προορισμοί για ταξιδιώτες με τσαγανό (9)

Πρόκειται για μια χώρα που δεν κατορθώνει συνήθως να σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις των τουριστικών μας προτιμήσεων κι αυτό γιατί παραμένει εν πολλοίς άγνωστη. Κι αυτό είναι κρίμα, καθώς μιλάμε για μια χώρα με ιστορία 3.000 ετών και φυσικές ομορφιές που κόβουν την ανάσα.
Η στενή σχέση της χώρας με τον χριστιανισμό (από τις πρώτες χριστιανικές χώρες του κόσμου) της έχει χαρίσει αναρίθμητα αρχαία μοναστήρια, εγκατεστημένα στα πιο απόκρημνα βουνά, και καθεδρικούς που περικλείονται από πυκνά δάση. Και βέβαια υπάρχει και το ξακουστό βουνό Aragats, ένα ηφαίστειο 4.100 μέτρων, και η κρυστάλλινη λίμνη Sevan.
Αυτό ωστόσο που είναι το δυνατό σημείο της Αρμενίας είναι η θρυλική φιλοξενία των ντόπιων: μια απλή ερώτηση για ποια κατεύθυνση να ακολουθήσεις θα σε φέρει στο σπίτι του ντόπιου, όπου θα σε φιλέψουν, θα σε ποτίσουν και στο τέλος θα οργανώσουν κι ένα πάρτι με όλο το χωριό προς τιμήν σου…

  • No 2 – Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Διαφορετικοί προορισμοί για ταξιδιώτες με τσαγανό (10)

Μπορεί οι καπνοί από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας να μην έχουν σβήσει ακόμα από τη μνήμη μας και η φήμη της χώρας να εξακολουθεί να υποφέρει από το γεγονός, έχουν ωστόσο περάσει 20 χρόνια από τότε.
Λένε για τη Βοσνία ότι είναι η Ευρώπη πριν από 30 χρόνια, πριν δηλαδή ο υπέρμετρος τουρισμός αλλάξει διά παντός την ήπειρο.
Αναρίθμητα φυσικά πάρκα (όπως το περίφημο Kozara) και φυσικά το κοσμοπολίτικο Σαράγιεβο, με τα κτίρια που φέρουν ακόμα τα σημάδια του πολέμου.
Η Βοσνία είναι άλλωστε σφυρηλατημένη από τον πόλεμο, εδώ δεν ξεκίνησε και ο Πρώτος Παγκόσμιος; Κι αυτή η πινελιά την κάνει να φέρει σε κάθε σημείο της ζωντανά σημάδια ιστορίας. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι φυσικά η εθνική κουζίνα, που πάντα προκαλεί ευχάριστη έκπληξη στον ξένο…

  • No 1 – Μιανμάρ (Burma)

Διαφορετικοί προορισμοί για ταξιδιώτες με τσαγανό (11)

Η χούντα και οι εσωτερικές αναταραχές κρατούσαν μέχρι πρότινος τον επίγειο αυτό παράδεισο σφαλιστό στους ξένους. Οι εκλογές ωστόσο που έγιναν, εξασφάλισαν σταθερότητα στη χώρα και οι πρώτες ορδές τουριστών κατέκλυσαν το πάλαι ποτέ άγνωστο αυτό κρατίδιο.
Το ηλιοβασίλεμα πάνω από 4.000 βουδιστικούς ναούς στην πεδιάδα του Bagan είναι από τις εμπειρίες που είναι μεγαλύτερες από τη ζωή, όπως επίσης και τα πλωτά χωριά της λίμνης Inle και η χρυσή παγόδα του Yangon!
Το χωνευτήρι των πολιτισμών της Κίνας, της Ινδίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας μπορεί να προσφέρει εμπειρίες που όμοιές της δεν γίνεται να ζήσεις αλλού.
Όπως το έλεγε και ο Kipling, «τελείως διαφορετικό από κάθε μέρος που ξέρεις»…


Πηγή: newsbeast.gr

13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό



13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό (1)


Από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, διάσημα κτήρια και μνημεία φωτίστηκαν ροζ στα πλαίσια του μήνα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού.
1. Λευκός Οίκος – Washington, ΗΠΑ
13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό (2)
2. Sky Tower – Auckland, Νέα Ζηλανδία
13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό (9)
3. BT Tower – Λονδίνο, Αγγλία
13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό (10)
4. Nelson’s Column – Λονδίνο, Αγγλία
13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό (5)
5. Trafalgar Square – Λονδίνο, Αγγλία
13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό (13)
6. Buckingham Palace – Λονδίνο, Αγγλία
13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό (1)
7. Tower Of London – Λονδίνο, Αγγλία
13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό (8)
8. The Empire State Building – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό (6)
9. CN Tower – Τορόντο, Καναδάς
13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό (11)
10. Tokyo Tower – Τόκιο, Ιαπωνία
13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό (12)
11. Sky Tree – Τόκιο, Ιαπωνία
13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό (3)
12. National Science Center – Kuala Lumpur, Μαλαισία
13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό (4)
13. Palace Of Culture And Science – Βαρσοβία, Πολωνία
13 διάσημα αξιοθέατα φωτίζονται σε ροζ αποχρώσεις για καλό σκοπό (7)


 http://www.otherside.gr



Πόλεις κτισμένες στο χείλος του γκρεμού (Photos)



Θαυμάστε 5 πόλεις που βρίσκονται στις πιο απρόσμενες τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα. Πόλεις κυριολεκτικά κτισμένες στο χείλος του γκρεμού…









Ronda, Ισπανία




Manarola, Ιταλία





Castellfolit de la Roca, Ισπανία



Bonifacio, Κορσική




Σαντορίνη, Ελλάδα