expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

14.9.12

Η τρέλα του Dubai



dubai
Dubai το 1990, πριν από την τρέλα.
Ο ίδιος δρόμος το 2003!
Ο ίδιος δρόμος πέρσι!
Η τρέλα! Λέγεται ότι στο Dubai υπάρχουν το 15-25% των γερανών του κόσμου!
Η προκυμαία του Dubai όταν ολοκληρωθεί, θα είναι η μέγαλύτερη σε ανάπτυξη προκυμαία του κόσμου!
Όλα αυτά χτίστηκαν τα τελευταία 5 χρόνια, ακόμα και το νησί που μοιάζει με φοίνικα!
Τα νησιά Palm στο Dubai. Νέα ειδική τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθούν αυτά τα τεράστια τεχνητά νησιά!
Με την ολοκλήρωση, το θέρετρο θα έχει 2.000 κατοικίες, 40 πολυτελή ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, κινηματογράφους, και πολλές άλλες παροχές. Αναμένεται να στηρίξει έναν πληθυσμό περίπου 500.000 ατόμων. Φημολογείται πως είναι ορατό από το φεγγάρι.
Τα νησιά Κόσμος. 300 τεχνητά νησιά έχουν δημιουργηθεί σε σχήμα του κόσμου. Κάθε νησί θα έχει εκτιμώμενο κόστος της τάξεως των 25-30 εκατ. δολαρίων!
Το Burj al-arab ξενοδοχείο στο Ντουμπάι. Το τέταρτο ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Θεωρείται το μοναδικό ξενοδοχείο «7 αστέρων» και το πιο πολυτελές ξενοδοχείο στον κόσμο. Στέκεται σε ένα τεχνητό νησί μέσα στη θάλασσα.
“Hydropolis” το πρώτο υποβρύχιο ξενοδοχείο του κόσμου, κόστους 300 εκατ. δολαρίων. Κατασκευάστηκε ολόκληρο στη Γερμανία και στη συνέχεια θα συρναμολογηθεί στο Ντουμπάι, έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το 2009 μετά από πολλές καθυστερήσεις. (Ακόμα δεν ξέρουμε αν ολοκληρώθηκε).
Το Burj Dubai. Η κατασκευή άρχισε το 2004 και ολοκληρωθηκε το 2009. Με ύψος άνω των 800 μέτρων, είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.
Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το τελικό ύψος αυτού του πύργου θα είναι 1400 μέτρα!!! Πληροφορίες για αυτό το κτήριο: http://en.wikipedia.org/wiki/Al_Burj και πληροφορίες για τα ψηλά κτήρια του Dubai: http://skyscraperpage.com/diagrams/?cityID=23
Αυτή είναι η πόλη της παρακμής…
Το Trump International Hotel & Tower (δείτε την ιστοσελίδα τους θα μας τρελάνουν…..), το οποίο θα είναι το επίκεντρο ενός από τα νησιά των φοινικών.
Dubailand. Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας στον κόσμο είναι η Walt Disney World Resort στο Ορλάντο στις Ηνωμένες Πολιτείες με 58.000 εργαζόμενους. Το Dubailand θα είναι διπλάσιο σε μέγεθος.
Δείτε και το διαφημιστικό βίντεο!!!
Το Dubailand θα κατασκευαστεί σε 278 τετραγωνικά χιλιόμετρα! με κατ ‘εκτίμηση 20 δισεκατομμύρια δολάρια τιμή. Η περιοχή θα περιλαμβάνει 45 τεράστια έργα και 200 άλλα μικρότερα.
Dubai Sports City. Μια τεράστια συλλογή αθλητικών γηπέδων που θα βρίσκονται στο Dubailand.
Επί του παρόντος, η Walt Disney World Resort είναι το #1 τουριστικός προορισμός στον κόσμο. Μόλις ολοκληρωθεί το Dubailand εύκολα θα αναλάβει αυτόν τον τίτλο, δεδομένου ότι αναμένεται να προσελκύσει 200.000 επισκέπτες καθημερινά!
Η μαρίνα του Ντουμπάι θα περιέχει πάνω από 200 ψηλά κτίρια όταν τελειώσει. Θα είναι το σπίτι για κάποιες από τις ψηλότερες κατασκευές στον κόσμο. Η ολοκληρωμένη πρώτη φάση του σχεδίου παρουσιάζεται στην φωτογραφία. Τα υπόλοιπα ψηλά κτίρια θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2010.
Το Dubai Mall είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο, με πάνω από 9 εκατομμύρια τετραγωνικά και περίπου 1000 καταστήματα.
Το Ski Dubai, είναι η μεγαλύτερη εσωτερική εγκατάσταση σκι στον κόσμο. Στο μέλλον ετοιμάζεται και δεύτερο κτήριο σκί.
Το UAE Spaceport θα ήταν το πρώτο διαστημικό κέντρο του κόσμου, αν ποτέ εξελιχθεί η κατασκευή.
Κάποιες ακόμα τρέλες:
  • Το σύστημα μετρό του Ντουμπάι , όταν ολοκληρωθεί, θα γίνει το μεγαλύτερο πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα σιδηροδρόμων στον κόσμο.
  • Η Dubai World Central International Airport θα είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο σε μέγεθος όταν ολοκληρωθεί. Επίσης, θα γίνει το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου, με βάση τον όγκο των επιβατών.
  • Υπάρχουν περισσότεροι εργαζόμενοι στις κατασκευές στο Ντουμπάι από τον υπάρχοντα αριθμό πολιτών.

blog.moudaniwn.gr/dubai-2583


blog.moudaniwn.gr

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας. Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.