expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27.10.12

Τα ομορφότερα κάστρα της Ευρώπης



Η σειρά στην οποία έχουν τοποθετηθεί είναι τυχαία. Επιλέξτε το ομορφότερο και προσπαθήστε κάποτε να το επισκεφθείτε. Θα είναι εκεί.

Με την βοήθεια του bootsnall.com βρήκαμε τα ομορφότερα της ηπείρου μας.



1. Κάστρο της ΠράγαςΠράγα, Τσεχία






 Το μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο και παράλληλα ίσως το ομορφότερο στην Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη. Το κάστρο της Πράγας ξεκίνησε τη ζωή του τον 9ο αιώνα με μια εκκλησία. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι ανοιχτό στο κοινό. Για να το εξερευνήσεις όλο, χρειάζεσαι περίπου μισή μέρα.


2. Château de Chenonceau, Γαλλία





Το κάστρο είναι χτισμένο πάνω στον ποταμό Cher, στη μικρή πόλη του Chenonceaux.


3. Neuschwanstein, Γερμανία





Ξεκίνησε τη ζωή του κατά τον 19ο αιώνα ως φόρος τιμής στον Richard Wagner. Μετά το θάνατο του Λουδοβίκου, το κάστρο είναι ανοικτό για το κοινό.
 

4. Miramare, Τεργέστη, Ιταλία





Το κάστρο βρίσκεται στην περιοχή της Τεργέστης και ολοκληρώθηκε το 1860. Το εκλεκτικό στυλ κυριαρχεί στο σύνολο του κτιρίου. Σήμερα το κάστρο στεγάζει ένα μουσείο.


5. Ashford, Cong, Ιρλανδία





Χτισμένο το 1228, το κάστρο είναι πολύ καλά διατηρημένο ώστε να κρατήσει την ομορφιά αιώνων που κατέχει.


6. Peles Castle, Sinaia, Ρουμανία





Θεωρείται από πολλούς ένα από τα πιο όμορφα κάστρα στην Ανατολική Ευρώπη. Το κάστρο συνδυάζει στοιχεία από διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ και διαθέτει 160 δωμάτια.


7. Burg Hohenwerfen, Σάλτσμπουργκ, Αυστρία





Το κάστρο ταιριάζει απόλυτα στην περιγραφή ενός παραμυθένιου τόπου, 40 χλμ. από Σάλτσμπουργκ.


8. Palace of Pena, Sintra, Πορτογαλία





Το παλάτι είναι μια αληθινή έκφραση του ευρωπαϊκού ρομαντισμού και ανάμειξη διάφορων στυλ, όπως γοτθικό, ισλαμικό και νέο-αναγεννησιακό. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με θέα την πόλη της Σίντρα.


9. Alcázar, Segovia, Ισπανία





Ακριβώς όπως και πολλά άλλα ισπανικά κάστρα, ξεκίνησε ως ένα αραβικό φρούριο. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα ήταν η προτιμώμενη κατοικία των μοναρχών.


10. Edinburgh Castle, Εδιμβούργου, Σκωτία





Είναι ένα από τα λίγα κάστρα στην Ευρώπη που εξακολουθούν να έχουν στρατιωτική φρουρά. Δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε μέσα στο κάστρο, η θέα είναι υπέροχη.


11. Vajdahunyad Castle, Βουδαπέστη, Ουγγαρία





Ξεκίνησε τη ζωή της σε χαρτόνι στο πλαίσιο μιας έκθεσης το 1896. Ως σχέδιο ήταν τόσο δημοφιλή στους ντόπιους που αποφασίστηκε να κατασκευαστεί από πέτρα και τούβλα.


12. Το Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, Ρόδος, Ελλάδα







Το παλάτι περιέχει κειμήλια που χρονολογούνται από τη μεσαιωνική εποχή, καθώς και πανέμορφα ψηφιδωτά δάπεδα του πρώτου αιώνα, που έφεραν στην Ρόδο από το νησί της Κω.