expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19.9.12

Αρχαία Επίδαυρος ... Από τα πιο όμορφες παραλιακές τοποθεσίες του Αργοσαρωνικού.














Από τα πιο όμορφες παραλιακές τοποθεσίες του Αργοσαρωνικού, η Αρχαία Επίδαυρος (παλιότερα ονομαζόταν Παλιά Επίδαυρος) διαθέτει για τον επισκέπτη της τα πάντα:θάλασσα, φύση, αρχαιολογικούς χώρους.
Χτισμένη στο σημείο που βρισκόταν η αρχαία πόλη,θυμίζει νησί, αφού απλώνεται στον μυχό ενός στενού όρμου. Η θέα είναι μαγευτική από το πευκόφυτο όρος Άκρως, στους πρόποδες του οποίου ξεκινά ο οικισμός.
Στο «νησί» - όπως αποκαλούν οι ντόπιοι την μικρή χερσόνησο - βρίσκεται το Μικρό Θέατρο ή Κοχύλι. Κατασκευάστηκε τον 4ο π.Χ. αιώνα, ενώ η ανασκαφή του ξεκίνησε το 1971. Κάθε καλοκαίρι τον Ιούλιο παρουσιάζονται εξέχουσες μουσικές εκδηλώσεις. Την ίδια περίοδο οργανώνεται από το 1998, το πανηγύρι του Αγροτουρισμού όπου εκτίθενται αγροτικά προϊόντα της περιοχής.
Πολλές μικρές και μεγάλες παραλίες τόσο μέσα στην οικισμό όσο και κοντά σε αυτόν περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Το Γιαλάσι, η Βαγωνιά, το Καλαμάκι, αλλά και πιο μακριά με σκάφος ή με 4Χ4 η Πολεμάρχα.
Η Αρχαία Επίδαυρος διαθέτει καταλύματα για όλα τα γούστα, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ και πολλές ταβέρνες. Για την διασκέδασή σας θα βρείτε από καφετέριες, μέχρι και ήσυχα μπαράκια, αλλά και κλαμπ.
Αν αγαπάτε τα θαλάσσια σπορ, την ποδηλασία, το trekking δεν θα απογοητευτείτε.
Για τον επισκέπτη της η Επίδαυρος μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις είτε στα παράλια του Αργοσαρωνικού είτε στην ενδοχώρα. Κοντά στην Αρχαία Επίδαυρο βρίσκεται η Νέα Επίδαυρος και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
http://www.moriasnow.gr
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας. Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.