expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

11.10.12

Η Κρήτη κόμβος της Μεσογείου





Η κρήτη είναι από τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου και βρίσκεται σε προνομιακή θέση.
Αναπόφευκτα με την ανάπτυξη των οδικών δικτύων και υποδομών ο τουρισμός και η οικονομία της Κρήτης θα πολλαπλασιαστούν και ο τρόπος και η ποιότητα ζωής θα βελτιωθούν σημαντικά.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητώναπαρτίζεται από τέσσερις Ομοσπονδίες Αποδήμων Κρητών από όλο τον κόσμο: την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, την Παγκρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, την Παγκρητική Ομοσπονδία ευρώπης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων. Επίσης συμμετέχει, τιμής ένεκεν, η Κρητική Ένωση της Νοτίου Αφρικής.
Οι Κρητικοί της διασποράς ήδη προωθούν έναν άλλο οδικό άξονα για να ενωθούν Φαλάσαρνα και Ιεράπετρα και θα στοιχίσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι Κρητικοί της διασποράς φαίνονται διατεθειμένοι να προσφέρουν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του νησιού. Τους ενοχλούν πολύ τα αρνητικά δημοσιεύματα για την ελλάδα και την Κρήτη, λόγω της οικονομικής κρίσης και πιστεύουν πως δεν μας αξίζουν, γι' αυτό και αγωνίζονται για να ανατρέψουν την εικόνα αυτή, με στοχευμένες καμπάνιες, για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και των ανθρώπων της Ελλάδας.
πληροφορίες λένε, ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η ίδρυση του Γραφείου Αποδήμων Κρητών στην Περιφέρεια Κρήτης.
Οι πύλες της Κρήτης
-1η Νότια Πύλη της Κρήτης
Λιμένες Τυμπάκι-Ιεράπετρα σύνδεση με Αίγυπτο και Ασία
-2η Νότια Πύλη της Κρήτης
Από Παλαιόχωρα προς Αφρική (Τυνησία και Λιβύη)
-Δυτική Πύλη Κρήτης
Προς Ιονία Οδό και Δυτική Ελλάδα ταχεία σύνδεση με Ferry Boats από Καστέλλι Κισάμου με Καλαμάτα - Γύθειο και μέσω αυτών με την Ιονία Οδό, με την Πελοπόνησσο και Δυτική Ελλάδα και επίσης, σύνδεση με Ιταλία
-Ανατολική Πύλη Κρήτης
Από τον Λιμένα της Σητείας θα γίνει σύνδεση με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Μέση Ανατολή.
Η Μινωική οδός της Κρήτης μαζί με τους κάθετους άξονες και την δημιουργία των Πυλών επικοινωνίας θα καταστήσουν την Κρήτη Συγκοινωνιακό κόμβο της Μεσογείου.
Τέλος, η δημιουργία του νέου αεροδρομίου Καστελίου Πεδιάδας και τα υπάρχοντα Βόρεια λιμάνια και αεροδρόμια θα συνδέουν την Κρήτη με όλο τον σύγχρονο κόσμο.
Όχι κι άσχημα θα λέγαμε!

''Κρητικά Νέα''